Foto: Shutterstock
Domājot par mājas mīluļiem, kuri labi saprastos arī ar jaunākajām atvasēm, nereti rodas bailes par to, ka dzīvnieks nodarīs cilvēkam pāri. Lai arī liela nozīme ir mīluļa audzināšanai, nosakāmas tās suņu un kaķu šķirnes, kuras ir izteikti draudzīgas un labi saprotas ar bērniem. Par kuriem četrkājainajiem draugiem ir runa?

13 draudzīgākās suņu šķirnes

Suņi ir mūsu labākie draugi, tomēr dažas šķirnes ir draudzīgākas par citām. Portāls "Vetstreet.com" atlasījis 13 draudzīgākās suņu šķirnes – tādas, kuru pārstāvji ir izteikti sabiedriski un labestīgi, ļoti pieķeras saviem saimniekiem, labi satiek ar bērniem un citiem mājdzīvniekiem un draudzīgi izturas pat pret svešiniekiem.

Lasīt vairāk

Piecas suņu šķirnes, kas labi saprotas ar bērniem. Iesaka kinologs

Ieteikt piecas suņu šķirnes, kas ļoti mīl bērnus, lūdzām kinologu Leonu Markelovu. Speciālists gan uzreiz iebilda pret formulējumu "mīl". "Drīzāk teiktu, ka ir šķirnes, kas ir pacietīgākas un iecietīgākas attiecībā pret bērniem, bet, ka mīl tos – nē! Droši vien jebkurš suņu audzētājs jums apgalvos: "Šīs šķirnes suņi ir ļoti mīlīgi, ļoti mīl bērnus!" Esmu daudzkārt šādās reizēs jautājis: "Kā jūs to zināt? Vai jūsu suns ir teicis, ka mīl bērnus?" Ir ļoti nepareizi tā apgalvot, jo tad cilvēks nereti nospriež, ka var ļaut atvasei kaut vai jāt suņa mugurā – viņš taču ļoti mīl bērnus! Jebkurš suns, ja viņam dara pāri, var iekost," brīdina kinologs.

Lasīt vairāk

Piecas suņu šķirnes, kas ļoti mīl cilvēkus

Protams, ikvienas šķirnes sunim vairāk vai mazāk ir nepieciešama saimnieka uzmanība un rūpes. Tomēr ir ķepaiņi, kuri pēc dabas vairāk ir vientuļnieki – pārmērīga uzmanība un jo īpaši būšana lielā cilvēku kompānijā liek tiem justies nekomfortabli un nogurdina. Bet šoreiz stāsts būs par suņiem, kuri burtiski dievina atrašanos cilvēka sabiedrībā, uztverot viņu kā savu draugu, tas nekas, ka uz divām, nevis četrām kājām. Jo vairāk laika šie suņi pavada ar saviem saimniekiem, jo laimīgāki jūtas. Piecas šādas šķirnes apkopojis portāls "Pets4homes.co.uk".

Lasīt vairāk

10 dzīvespriecīgākās suņu šķirnes

Harolds Ņūtons ir teicis: "Suņi nespēj valdīt sajūsmu vai slēpt savas jūtas – tas arī dara viņus tik mīļus." Suņi tik tiešām neslēpj ne prieku, ne bēdas, bet kuri suņi ir vispriecīgākie un smaidīgākie? Piedāvājam iepazīties ar desmit dzīvespriecīgākajām šķirnēm, šo sarakstu veidojusi Latvijas Kinoloģiskās federācijas (LKF) prezidente Vija Klučniece un izstādes "ZooExpo 2015" projekta vadītājs Mārtiņš Refbergs.

Lasīt vairāk

Desmit draudzīgas kaķu šķirnes ģimenei ar bērniem

Foto: Shutterstock

Mājas mīluļa izvēle ir atbildīgs brīdis, un pirms tam saimnieki parasti noskaidro, kādas šķirnes dzīvnieks būs viņu dzīvesveidam un apstākļiem piemērots. Ja vēl apsverat četrkājainā mīluļa iegādi, portāls "PetMD" apkopojis kaķu šķirnes, kuras ir piemērotas ģimenēm un īpaši bērniem.

Lasīt vairāk

Septiņas kaķu šķirnes, kas ļoti mīl cilvēkus

Kaķus uzskata par daudz vēsākiem, atturīgākiem un neatkarīgākiem mājas mīluļiem nekā suņi. Mēdz pat teikt, ka tie vairāk pieķeras mājoklim, nevis saimniekam. Tas, ka kaķim daudz vairāk nepieciešama privātā telpa un laiks vienatnē, taisnība vien ir, taču, lai ko apgalvotu zvērinātie suņu mīļi, arī murrātāji var būt ļoti mīloši un uzticami cilvēka draugi. Speciālisti novērojuši, ka dažas šķirnes izceļas ar īpašu pieķeršanos saimniekiem. Tās apkopojis portāls "Pets4homes.co.uk".

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!