Kamēr saimnieku nav mājās, tikmēr "apakšīrnieki" jeb viesi var to izpētīt. Piemēram, 14. oktobrī jūras ērgļu ligzdā Durbē interesi par kameru izrādījis sīlis.

Kā liecina publicētais video fragments, jūras ērgļu ligzdā Durbē manīts sīlis, kas lidinājies kameras priekšā, ļaujot gūt interesantus skatus un izpētīt šīs sugas putnu no pavisam tuva leņķa.

Sīlis vairākkārt lidojis kameras objektīva priekšā, kā arī ar knābi centies izpētīt līdzās ligzdai piestiprināto neparasto priekšmetu. Putniņa darbības gan nav ietekmējušas kameras darbību un tiešraides kvalitāti.

Sīlis gan nav vienīgais putns, kas izrādījis interesi par kādu no Latvijas Dabas fonda nodrošināto tiešraižu kamerām, jo jau iepriekš zivjērgļu ligzdā savas korekcijas ieviest centies jūras ērglis. Šeit var vērot, kā svešinieks zivjērgļu ligzdā cenšas demontēt kameru, taču šeit atradīsi atkārtotu ērgļa mēģinājumu paveikt iecerēto. Savukārt video šeit var redzēt, kā kameru ietekmēt cenšas ligzdas saimnieks zivjērglis. Bet iedomāties, kā būtu ieskatīties lielajiem putniem acīs, var šajos video.

Tiešraide no jūras ērgļu ligzdas Durbē skatāma šeit.

"Dabasdati.lv" forums par zivjērgļu ligzdā notiekošo rodams šeit.

Visas tiešraides no putnu ligzdām skatāmas šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!