Foto: Shutterstock
Pasaulē ir daudzi jo daudzi suņi un kaķi, katrs atšķirīgs un ar savām īpašajām pazīmēm, raksturu, izskatu. Vai zini, kuras ir vecākās un jaunākās kaķu šķirnes un kā tās radušās? Varbūt prāto, kuras suņu šķirnes ir senākās pasaulē? Lūk, to vari uzzināt sagatavotajos šķirņu apkopojumos.

Jaunākās kaķu šķirnes

Foto: AP/Scanpix

Izteiksmīgs purniņš, neparasts kažoks un aizkustinošs skatiens raksturo mērķtiecīgi radītās kaķu šķirnes, kas izveidojušās salīdzinoši nesen. Pēdējo 30 un pat 40 gadu laikā entuziasti daudzviet pasaulē ir radījuši un attīstījuši vairākas kaķu šķirnes, kuras sava zīmīgā izskata dēļ ir zināmas arī šobrīd.

Lasīt vairāk

Senākās kaķu šķirnes

Foto: Shutterstock

Šķirnes, kuru nosaukumi ir teju vai dižciltīgi, un to vēsture, kas brīžiem mijas ar pārsteidzošām leģendām, raksturo vienus no vissenākajiem kaķiem pasaulē. Dažas no šķirnēm ir retas, dažas – joprojām populāras un pieprasītas. Taču katrai kaķu šķirnei ir atšķirīgs rašanās stāsts, ko ietekmē gan vēsturiskie notikumi, gan cilvēku dzīves paradumi. Kuras ir tās šķirnes, kas uzskatāmas par senākajām pasaulē?

Lasīt vairāk

Senākās suņu šķirnes

Foto: Shutterstock

Dažus sauc par suņu pasaules karaļiem, bet citi, kā vēsta leģendas, bijuši klāt Noasa šķirstā un pat apēduši daļu zilās debess – tas viss saista senākās suņu šķirnes. Dažas no šķirnēm joprojām ir ļoti populāras, taču dažas sastopamas arvien retāk.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!