Foto: Kadrs no video
Ja šķiet, ka būt par pandu ir ārkārtīgi vienkārši un dienas tiek aizvadītas bezrūpībā, tā nebūt nav. Arī melnbaltajiem lāčiem nākas saskarties ar grūtībām un pat bezkaunību no biedru puses.

Kā redzams publicētajā video, sava veida domstarpībās nonākuši divi pandu lācēni, kas mīt Lielo pandu izpētes centrā Čengdu, Ķīnā. Varētu domāt, ka pandu dzīve ir tik brīnišķīga un mierīga, tāpēc to noteikti nekas nevar satricināt. Taču ir kas tāds, kā dēļ pandas gatavas pat mesties cīņā, un tas ir zvēru iecienītais bambuss.

Nofilmētajos kadros redzamas divas pandiņas, kas mielojas ar gardo bambusu. Taču vienam no lācēniem, notiesājot savu kārumu, labpatīk doma par to, ka, iespējams, blakus esošās pandas bambuss ir kārdinošāks, tāpēc lācis cenšas to atņemt. Tiesa, otrs zvērs nevēlas atdot bambusu, kamēr nav par to pacīnījies. Diemžēl noturēt bambusu savās ķepās neizdodas, un to iegūst nešpetnā pandiņa.

Prieks gan nav ilgs, jo bešā palikušais lācis savu bambusu ātri vien atgūst, bet nekaunīgajam lācim kopējs piešķir jaunu gardumu. Tā nu abas pandiņas laiski guļ un bauda savu iecienīto maltīti, kamēr izpētes centra kopējs parūpējas par to, lai pandas būtu tīras, noslaukot tām muti un citas ķermeņa daļas. Karaliska apkalpošana!

Tā vien šķiet, ka bambuss ir balva, par ko ir vērts pacīnīties, un to var vērot arī video šeit. Savukārt video šeit var skatīt, kā panda nočiepj bambusu no māsiņas ķepām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!