Gluži kā nav divu vienādu kaķu, nav arī divu vienādu saimnieku. Kamēr viens vēlas uzņemties rūpes par kaķēnu, cits labāk vēlēsies dot mājas un savu mīlestību jau pieaugušam kaķim. Lai arī, protams, kaķēni ir ārkārtīgi jauki un mīlīgi, un draiskulīgi, un varētu pat šķist, ka visi cilvēki priekšroku dotu mazajiem peļu junkuriņiem, nevis pieaugušajiem kaķiem, patiesībā arī četrkājainajiem senioriem ir savas priekšrocības. Kādas tās ir?

Iemeslus, kāpēc vērts uzņemties rūpes par gados vecāku kaķi, nevis gandrīz vai tikko dzimušu mīluli, piedāvā "Cattime". Varbūt šie iemesli pamainīs tavu skatu uz jau pieaugušajiem kaķiem?

Nebūs jāapmāca

Pretēji kā kaķēniem, kuriem ikdienas prasmes vēl nav tik labi apgūtas, senioriem parasti nav problēmu, piemēram, ar kastītes apmeklēšanu. Tā kā bieži vien, piemēram, patversmēs nonāk kaķi, kas jau reiz mituši mājoklī un zina, kur nokārtot dabiskās vajadzības, nebūs lieki jāsatraucas, ka jāpievērš uzmanība mīluļa apmācībai.

Foto: Shutterstock

Saprotams, atsevišķos gadījumos un situācijās, kurās virsroku ņem stress, var gadīties, ka kaķis nokārtojas ne tur, kur paredzēts, taču tas noteikti ir risināms. Ja nepieciešams, var ņemt talkā speciālista palīdzību, kā arī, piemēram, patversmes darbiniekiem jautāt, kā labāk iekļaut kaķi jaunajā mājas dzīvē.

Tas gan nenozīmē, ka pieaudzis kaķis pratīs pilnībā visu. Joprojām var gadīties, ka kaķim jāiemāca, piemēram, nekāpt uz galda, ja tas dzīvniekam kļuvis par ieradumu, vai jāizskauž citi niķi.

Pateicība

Foto: Shutterstock

Būs kā miera mika

Foto: Shutterstock

Skaidrs raksturs

Foto: Shutterstock

Otra iespēja dzīvot

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!