Ja lūgtu nosaukt populārāko kaķi internetā, iespējams, daudzi minētu Nīgro kaķi jeb "Grumpy Cat". Lai arī neparastā izskata mīlule (jā, Nīgrais kaķis ir kaķenīte) tik tiešām ir viena no zināmākajām savas sugas pārstāvēm pasaulē, patiesībā populārākā kaķa tituls, kas apstiprināts pat Ginesa pasaules rekordu grāmatā, pienākas kaķenītei Nalai. Savukārt Babai ir nedaudz vairāk par pusotru miljonu sekotāju. Vai zini, ar ko slavens katrs kaķis, tostarp arī neparastā Venusa?

Līdz ar sociālo tīklu popularitāti rodas arī interneta slavenības. Tās var būt gan mūzikas un filmu industrijas zvaigznes, gan sportisti, gan realitātes šovu zvaigznes. Vai šo personību vidū ir vieta arī četrkājainajiem draugiem, proti, kaķiem? Protams! Gan "Instagram", gan "Facebook" var lepoties ar sava veida slavenībām, mīlīgajiem kaķiem, kas ievērību guvuši dažādu iemeslu dēļ. Vienu raksturo viņa izskats, citam ir aizkustinošs un neparasts dzīvesstāsts... Protams, ka liela loma ir kaķa izskatā, kas vilina arvien vairāk sekotāju un interesentu. Jāteic, ka liels nopelns savu kaķu popularizēšanā ir viņu saimniekiem, kuri savu apburošo četrkājaiņu dēļ gūst platformu savu ideju realizēšanai un, piemēram, vēstījumam par to, ka vērts uzņemties rūpes par nelaimē nonākušiem un īpašiem kaķiem.

Lai arī ir daudz četrkājaino "Instagram" slavenību, par ko var pārliecināties šajā rakstā, turpinājumā vari uzzināt, kas ir populārākie kaķi šajā vietnē un ar ko viņi guvuši daudzu jo daudzu cilvēku ievērību.

Nala, 3,5 miljoni sekotāju

Foto: @nala_cat

Kaķenes dzīves sākums nemaz nav bijis pozitīvs un daudzsološs. Kad viņa vēl bija gaužām mazs, nevarīgs kaķēns, iepriekšējie saimnieki Nalu kopā ar viņas vecākiem, māsiņām un brālīšiem, kuri tiem bija kļuvuši par apgrūtinājumu, atdeva patversmē. Par laimi, sasniedzot piecu mēnešu vecumu, simpātiskā kaķenīte ar lielajām, apaļajām acīm "iekrita sirdī" uzņēmējai Varisiri Matačitifanai (Varisiri Mathachittiphan), kura kaķenīti adoptēja. Šī sastapšanās abām ir nesusi veiksmi.

"Kādudien kopā ar draudzeni plānojām kaķa adopciju patversmē, taču uz turieni nedevāmies ar domu, ka jau šajā dienā kādu vedīsim mājās, – nebijām tam pienācīgi sagatavojušās. Kad patversmē kādu brīdi bijām palūkojušās apkārt, mana draudzene bija izvēlējusies citu kaķi, kuru gribētu adoptēt, bet es tobrīd pirmo reizi pacēlu rokās Nalu. Kad viņa man nolaizīja seju, sapratu, ka tieši viņu mēs šajā pašā dienā vedīsim mājās," kaķenei izveidotajā mājaslapā Nalacat.com raksta saimniece.

"Lai arī tieši tajā dienā īsti nebiju paredzējusi adoptēt kaķi, kad viņu ieraudzīju, sapratu, ka tā tam ir lemts notikt."

Kad mince atvesta mājās, izrādījies, ka viņa inficējusies ar kādu elpceļu vīrusu. Pievilcīgā Nala šķaudījusi vienā šķaudīšanā un izskatījusies pagalam nelaimīga. Tomēr, pārpārēm saņemot jaunās saimnieces mīlestību, rūpes un, protams, arī medikamentus, kaķenīte atveseļojusies.

Lasīt vairāk

Nīgrais kaķis, 2,4 miljoni sekotāju

Foto: Vida Press

Tik tiešām, pasaulē populārais mīlulis Nīgrais kaķis piekāpjas Nalai vismaz sekotāju skaita ziņā. Nīgrais kaķis jeb "Grumpy Cat" ir vien mīlules iesauka, kas radusies viņas purniņa dēļ un jau kopš 2012. gada piesaista interesentu uzmanību. Īstajā vārdā kaķenīti sauc Tarda, un viņas saimniece Tabata nolēmusi savu mājdzīvnieku parādīt plašākai pasaulei.

Lai arī Tardas jeb Nīgrā kaķa skatienam ir grūti noticēt, tas ir īstāks par īstu un nav samākslots, kā varētu šķist. Protams, līdzīgu efektu varētu panākt, ar dažādām programmām apstradājot fotogrāfijas, taču Tardas dabiskais izskats un neapmierinātā izteiksme kalusi viņas ceļu uz pasaules slavu.

Lai arī Tarda diezgan ilgu laiku pavada starmešu gaismā un apgrozās daudzu cilvēku kompānijā, saimnieki parūpējušies, lai viņu mīlule aizvadītu arī mierīgākas dienas, tāpēc nebūt neesot tā, ka Nīgrais kaķis tiktu izmantots slavai. Mīlulei veltītajā mājaslapā aprakstīts, ka kaķenītei patīkot spēlēties, slēpties un uzvesties kā parastam kaķim. Turklāt neesot arī tā, ka īpatnējais un izteiksmīgais kaķis kameras objektīva priekšā pavadītu lielāko daļu sava laika. Saimniece fotosesijas un citus pasākumus plānojot reizi nedēļā vai pat retāk, turklāt vienmēr pārliecinoties par to, ka mīlule ir drošībā.

Baba, 1,6 miljoni sekotāju

Lila jeb Mazā Baba ir kaķenīte, kurai ar saimniekiem ir paveicies, tā gribas teikt, iepazīstot dzīvnieciņu, kuru daba radījusi ar pavisam īpašu izskatu. Viņa allaž paliks kā kaķēns, taču Babas dzīvotprieks ir neizmērojami lielāks.

Babas saimnieks Maiks Bridavskis "MansDraugs" pastāstīja, ka viņa mīlule nudien esot viena no īpašākajām kaķenītēm pasaulē. Protams, to var ietekmēt gan tas, ka īpaši izveidotajam "Instagram" profilam, kurā publicētas fotogrāfijas ar Babu, ir vairāk nekā miljons sekotāju, gan tas, ka kaķenītei ir iedzimtas veselības problēmas. Taču nu jau Baba ir vairāk nekā piecus gadus veca, dzīvespriecīga, mīlīga kaķenīte.

Bridavskis pastāsta, ka Baba atrasta 2011. gada jūlijā kādā kaķu bariņā kā mazākais dzīvnieciņš. Ilinoisā, ASV, labestīgi cilvēki nogādājuši Babu patversmē, kur tās dabiniekiem bijis skaidrs – viņai būs nepieciešama īpaša kopšana un uzmanība. "Kopš tā laika Baba kļuvusi par vienu no vispopulārākajiem kaķiem pasaulē," par Babas dzīvi līdz šim stāstīja viņas saimnieks.

Lai gan varētu šķist, ka vien vizuālais izskats padara Babu īpašu, patiesībā problēmas skar arī viņas iekšējos orgānus. Bridavskis skaidroja, ka viņa dzimusi kā pundurkaķēns, kas nozīmē, ka Baba nekad neizaugs liela un kaķēnam raksturīgo augumu un sava veida neveiklās darbības saglabās visu mūžu.

Lasīt vairāk

Venusa, 1,4 miljoni sekotāju

Foto: Kadrs no video
Puse purniņa ir melna, bet puse – ruda. Vai tā var būt? Kā pierādījums tam kalpo kāda murrātāja Ziemeļkalifornijā, ASV. Mīlule Venusa ir unikāla kaķenīte, kuras purniņš jau ģenētiski iekrāsojies visai neredzētā krāsu kombinācijā.

Kā vēstīts kaķenītei veltītajā "Facebook" lapā, neparastais dzīvnieciņš atrasts Ziemeļkarolīnā, taču drīz vien nonācis pašreizējo saimnieku ģimenē. Līdzās Venusai ģimenē aug arī divi citi kaķi un divi suņi.

Zīmīgi, ka arī pārējie divi murrātāji izskatās līdzīgi Venusai, proti, viens no kaķiem ir melns, bet otrs – rudas krāsas. Līdz ar to daudzi cilvēki, kas redz visus trīs kaķus kopā, domā, ka Venusa ir abu pārējo kaķu pēcnācēja. Tiek vēstīts, ka pārsteidzošā kaķu līdzība arī pamudinājusi kaķenītes pašreizējo saimnieci uzņemties rūpes par Venusu. Neparasti ir arī tas, ka kaķenītes acis ir katra savā krāsā.

Lasīt vairāk

Smūtija, 1,1 miljons sekotāju


Kaķenīte, kas atgādina par vasaru un prieku – kas gan var būt vēl labāks? Turklāt šādam priekam ir arī vārds – Smūtija! Simpātiskā mīlule ar izteiksmīgajām acīm dzīvo Nīderlandē, un viņas saimnieks atklāj, ka Smūtijas skaistumu novērtē daudzi tūkstoši cilvēku visā pasaulē.

Kā portālam "Mansdraugs.lv" atklāj kaķenītes Smūtijas saimnieks Arvīds, viņa zeltainās krāsas mīlule ir divus gadus un divus mēnešus veca. Mazā kaķenīte sver divarpus kilogramus un ir tiešām ļoti maziņa, turklāt lielāko daļu viņas ķermeņa klāj gara spalva, kā jau britu garspalvainajam kaķim.

"Es domāju, ka viņa zina, cik viņa ir skaista. Ikreiz, kad es fotografēju vai filmēju, viņa pozē," mīlīgo Smūtiju raksturo Arvīds.

Lai arī Smūtija ir ļoti skaista un eleganta kaķenīte, viņa nemaz neuzvedas kā princese, stāsta Arvīds. Viņš mazo mīluli raksturo kā mīlīgu kaķenīti, kura nevarētu nodarīt pāri pat mušai. Smūtija esot ļoti mierīga, un Arvīds piebilst, ka viņai daudz labāk patīk cilvēki, nevis citi kaķi.

Lasīt vairāk

Kobijs, 1,1 miljons sekotāju

Viens no Ņujorkas četrkājainajiem iemītniekiem ir īpaši slavens sociālajos tīklos. Šoreiz runa ir par Kobiju, balto kaķi ar zilām acīm, par kuru sajūsminās tūkstošiem cilvēku visā pasaulē.

Kobijs ir britu īsspalvainais kaķis izteiksmīgi baltā krāsā un ar dzidri zilām acīm. Tieši šīs rakstura iezīmes padarījušas mīluli tik populāru vietnē "Instagram".

Kobija saimniece Rebeka Šefkinda stāsta – sākotnēji nemaz nav domājusi, ka viņas četrkājainais draugs kļūs par interneta sensāciju.

Kā vēsta portāls "Telegraph.co.uk", Rebeka kaķim veltīto profilu izveidojusi kā joku. Taču pavisam drīz viņa apjautusi, ka tas kļūs par būtisku viņas dzīves daļu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!