Foto: instagram.com/comedywildlifephoto/

Finiša taisnē ieiet ikgadējais starptautiskais "Wildlife Photography Awards" konkurss par smieklīgākajām dzīvnieku fotogrāfijām. Šogad konkursam kopumā tika iesūtītas ap 3500 fotogrāfijām no 86 valstīm, bet finālā ir atlasītas 40 bildes. Lūk, "MansDraugs" piedāvā ielūkoties vairākās no tām, bet uzvarētāji gan vēl nav noteikti!

Konkursa uzvarētājs iegūs balvu – apmaksātu braucienu uz Keniju, lai dotos ekskursijā pa safari. Šādi braucieni no konkursa organizatoriem tiek rīkoti katru gadu.

"Wildlife Photography Awards" konkursu radīja dabas fotogrāfi Toms Sulams un Pols Džonsons-Hiks. Pēc viņu vārdiem, konkursa būtība ir motivēt cilvēkus aizsargāt un saglabāt mežonīgo dabu un raisīt pozitīvas emocijas.

Sulams norāda, ka mežonīgās jeb savvaļas dabas saglabāšana vienmēr bijis viens no svarīgākajiem konkursa mērķiem, tomēr vēl abi vēloties, lai fotogrāfi spētu savvaļas dzīvniekus parādīt nedaudz citādākā rakursā, lai cilvēki, kuri ieraudzītu šos darbus, varētu pasmaidīt. Domāju, ka mums tas ir izdevies, saka Sulams.

Nevar neatzīmēt, ka Sulams un Džonsons-Hiks darbojas organizācijā "The Born Free Foundation", kas nodarbojas ar savvaļas dzīvnieku aizsargāšanu. Tieši pateicoties šai organizācijai, konkursa uzvarētājiem ir iespēja aizbraukt uz Keniju.

"Katru gadu konkursam tiek iesūtīti tūkstošiem darbu, un tie visi ir brīnišķīgi. Mums vienmēr ir grūti izvēlēties labākos, bet ir jāizvēlas," saka Sulams. "Lai gan, manā skatījumā, tie visi ir labākie, katrā fotogrāfijā ir ielikta fotogrāfa milzu mīlestība pret savvaļas dabu, bet kā gan citādāk?! Citādāk zūd fotogrāfa darba jēga," turpina Sulams.

Galvenais konkursa uzvarētājs tika paziņots 14. decembrī. Šeit vari iepazīties gan ar visām šā gada fotogrāfijām-finālistēm, gan iepriekšējo gadu konkursa darbiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!