Vatsons un Kiko ir īpaši draugi, teikusi viņu saimniece Dženifera no Vašingtonas, ASV. Abi lielā izmēra suņi sadraudzējušies, turklāt Vatsons pat pielicis palīdzīgu ķepu Kiko pašsajūtas uzlabošanā.

Portālam "The Dodo" Dženifera atklājusi, ka pirmais viņas dzīvē ienācis Vatsons, zeltainais retrīvers. Pie saimnieces viņš nonācis vēl kā pavisam mazs kucēns, taču nu Vatsons esot nepilnus trīs gadus vecs.

Lai arī Vatsons izbaudījis lielisku dzīvi kopā ar Dženiferu, viņa adoptējusi vēl divus mājdzīvniekus. Nu jau aptuveni sešus gadus vecais zeltainais retrīvers Kiko ģimenē ienācis kā otrais, bet trešais bijis runcis Harijs. Sākotnēji abi jaunākie ģimenes četrkājainie locekļi bijuši nemierīgi, taču Vatsons teju vai uzreiz zinājis, ko darīt, lai gan otrs suns, gan kaķis justos pēc iespējas labāk pastāstījusi saimniece.

"Vatsons it kā zināja, ka Kiko vajadzīgs atbalsts, tāpēc sāka gulēt viņam blakus un palīdzēt atgūt pārliecību par sevi," tā Dženifera. Vatsona palīdzība lieti noderējusi, jo Kiko sācis drošāk uzvesties jaunajā mājvietā un kļuvis pašpārliecinātāks. Sajutis otra suņa klātbūtni, Kiko sapratis, ka nekas viņu neapdraud.

Kad mājoklī ienācis peļu junkuriņš, runča Harija nodomi neesot bijuši tik pretimnākoši, kā to varbūt būtu vēlējies retrīvers Vatsons. Taču arī tas, par laimi, mainījies, Vatsonam liekot lietā savas pārliecinošās spējas.

"Vatsons ir pieglaušanās karalis. Viņa temperaments ir tik mierīgs, ka viņš panāca, lai arī Harijs to iemīl," skaidrojusi saimniece Dženifera. Četrkājainos draugus viņa raksturojusi kā savstarpēji ļoti draudzīgus un mīļus, un izrādot pieķeršanos viens otram.

Tik tiešām, savu izturēšanos mainījis pat kaķis! Dženifera teikusi, ka Harijs sācis uzvesties teju vai kā suns, ķerdams aizmestus priekšmetus, kad šādā spēlē iesaistījies Vatsons vai Kiko. Turklāt bieži varot redzēt, kā trijotne draudzīgi sagūlusies vienuviet, priecējot saimnieci.

Lai arī katrs nāk no dažādām dzīves situācijām un šie zvēri nav viens otram radinieki, Vatsonu, Kiko un Hariju vieno kopības sajūta, mīlestība un rūpes, ko saimniece viņiem dāvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!