Pirms Ziemassvētkiem, 16. decembrī, dzīvnieku patversme "Ulubele" organizēja Ziemassvētku pateicības brokastis, kurās pirmo reizi tika izrādīta suņu skate. Šogad īpaša uzmanība tika veltīta patversmes senioriem, tāpēc skatē piedalījās "Ulubeles" suņi-seniori, kuriem ir vairāk nekā astoņi gadi un kuri ir patversmes Senioru programmas dalībnieki. Pasākums noslēdzās ar priecīgām ziņām – mājup devās divi suņi un kaķis-seniors, kā arī vēl viens suns-seniors tika aizrunāts adopcijai, "MansDraugs" atklāja patversmes pārstāvji.

Ziemassvētku pateicības brokastis "Ulubelē" kļuvušas par ikgadēju tradīciju, kad cildināt patversmes darbinieku sirds darbu, aprūpējot bez mājām un saimniekiem palikušos četrkājainos draugus. Tas ir brīdis, kad klātienē pateikties tiem, kas patversmi atbalsta dažādos veidos – finansiāli, ar dāvanām vai ar darbiem, jo viņiem nav vienaldzīgs atstumto un pamesto dzīvnieku liktenis.

Šogad īpaša uzmanība tika veltīta suņiem-senioriem un "Ulubeles" Senioru programmai, kurā iesaistīties aicināts ikviens. Tie ir suņi, kuriem kucēna delverīgums sen jau aiz muguras, bet prāts un apdomīgums, inteliģence un neviltota uzticība ir raksturīgākā iezīme. Arī viņi gaida savu cilvēku. Tieši tādēļ "Ulubelē" tika rīkota pirmā suņu-senioru skate, kurā "Ulubeles" draugi iepazīstināja klātesošos ar 17 patversmē mītošajiem suņiem-senioriem. Pieredzes stāstos dalījās arī vairāki saimnieki, kuri atbrauca ciemos kopā ar saviem mīluļiem suņiem-senioriem, kurus reiz adoptējuši no "Ulubeles".

Pasākuma lieliskākais un priecīgākais brīdis sekoja vēlāk – mājup devās viens suņu skates dalībnieks seniors – Rembo, kā arī aizrunāts adopcijai tika Paltajs. Abi mājas gaidīja jau sen. Pasākuma dienā tika adoptēts arī trīs gadus jaunais Taisons, kurš pošas tālam mājupceļam uz Kipru. Bez ievērības nepalika arī kaķi. Mājās devās kaķis-seniors – astoņus gadus vecais Čiriks.

Par pasākuma burvību rūpējās mūziķis un raidījumu vadītājs Andris Kivičs, aktrise Lelde Dreimane un TV seja Lelde Lietaviete. Ar muzikāliem priekšnesumiem ikvienu viesi priecēja bērnu vokālā studija "Nots", dziedātāji un draugi Rūta Dūduma un Lauris Valters. Studijas "Nots" vadītājs Raimondam Bičuss rūpējās par skaņu un Andim Bukšs par sakaru nodrošināšanu. Pasākumu organizēja "Gee".

Pēc tradīcijas "Ulubeles" brokastīs aicināti arī cilvēki ar īpašām vajadzībām. Šogad brokastīs viesojās fonda "Kopā" – Grupu dzīvoklis Bolderājā – ļaudis. Patversmes pārstāvji velta atzinīgus vārdus par tās iemītniekiem dāvātām pašgatavotām rotaļlietām un "Ulubeles" iemītnieku atbalstam ziedoto labdarības tirdziņā saņemto naudu par pašu gatavotām mantiņām.

"Neizsakāma pateicība visiem – draugiem, atbalstītājiem un partneriem. Gan tiem, kuri ciemojās brokastīs, gan tiem, kuri netika un sūta sveicienus. Paldies par sarūpētajām dāvanām patversmes iemītniekiem un darbiniekiem. Liels paldies par ziedojumiem, jo bez jūsu atbalsta Ulubele nespēj pastāvēt," teic patversmē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!