stikls stikla glāzes
Foto: Shutterstock
Jau šodien lielās Vecgada svinības ir klāt, un daudzi steidz pucēt ikkatru mājvietas stūri, lai 2018. gadu sagaidītu kārtībā un tīrībā. Drīz rokās tiks ņemtas glāzes un malkoti dzirkstoši dzērieni, taču pirms tam trauslie stikla priekšmeti kārtīgi jānospodrina. Lai tev palīdzētu, talkā nāk padomu izlase, kā pareizi kopt glāzes!

Miglainā kārtiņas, kas bieži parādās uz stikla traukiem, ir no karsta un kaļķaina ūdens, tāpēc spodrināšanas gadījumos ar ūdeni vien nepietiek. Dažkārt pat vairākkārt mazgājot glāzes trauku mašīnā, spožums joprojām nav atgūts, tāpēc glābiņš ir trauku skalošanas līdzeklis, taču ir arī dažas viltības, kā iegūt traukiem spozmi bez šī līdzekļa.

Ja mājās nav trauku mašīnas, tad, mazgājot ar rokām, izmanto dzeramo sodu vai etiķi. Trauku mašīnas gadījumā noteikti pievieno iepriekšminēto, speciālo skalošanas līdzekli, kas nodrošinās kristāldzidru spožumu. Ja runājam par šampanieša glāzēm, tad tās nav domātas mazgāšanai trauku mašīnā, jo tad glāzes paliek trauslākas un palielinās saplaisāšanas iespēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!