timiāns
Foto: Shutterstock
Kamēr aktīvā dārzu darbu sezona vēl tikai priekšā, uz palodzes visu cauru gadu ir iespējams audzēt dažādus gan visiem pazīstamus, gan arī neierastus garšaugus. Šoreiz papētīsim tuvāk timiānu – smaržīgo un daudzos ēdienos izmantojamo buķetes papildinātāju.

Pirmkārt, timiāns var būt viens no pirmajiem garšaugiem, ar kuru uzsākt savu pieredzes ceļojumu "iekštelpu dārziņu pasaulē", jo audzēšana nebūt nav no sarežģītākajām.

Timiānam (thymus vulgaris) piemīt brīnišķīgs aromāts un spēja palīdzēt organismam sagremot treknu ēdienu. Tā kā timiāns dara daudz laba mūsu organismam, tas arī no mums prasa labus apstākļus – garšaugam nepatīk augt caurvējā, tāpēc uz palodzes tam nebūs labākā vieta. Jācenšas atrast kompromiss, jo vienalga, vai timiāns stādīts ārā vai iekštelpās, tam tīk saules gaisma. Vienmēr pastāv variants podiņu telpu vēdināšanas reizēs nolikt kādā citā vietā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!