Foto: Kadrs no video

Jaunzēlandes pilsētas Blafas ielās iespējams sastapt visai neparastu gājēju, draudzīgu pingvīniņu, kas iecienījis atrašanos cilvēku vidū.

Video aprakstā publicēts aculiecinieces teiktais par neparasto sastapšanos ar pingvīnu. Sieviete kopā ar vīru gājusi pa ielu, līdz pamanījusi, ka līdzās viņiem kāds vīrietis soļo aiz maza pingvīniņa, to mēģinādams notvert un noņemt nost no ceļa. Aculieciniece devusies interesanto notikumu filmēt.

Brīdī, kad pāris pietuvojies pingvīnam, putns izrādījis uzmanību sievetes vīram, kurš pietupies, bet pingvīns nostājies viņam tieši blakus. Notiekošo pamanījuši arī citi ļaudis, kas pārvietojušies pa ielu ar automašīnu, samazinot ātrumu un pavērojot pingvīnu. Līdzās sastājušies arī citi interesenti, pie kuriem pingvīns, uzmanīgi šķērsodams ielu, paviesojies. Sanākušie fotografējuši pingvīnu, taču putns nemaz neesot vairījies no uzmanības.

"Viņš nebaidījās no cilvēkiem, kas viņam tuvojās, un izskatījās, ka viņš izbaudīja uzmanību," atklājusi aculieciniece. "Arī vietējais policists piestāja un informēja mūs, ka pingvīns bieži manīts apkārtnē, viņam patīk spēlēties krūmos pie mājām un ka pingvīns pats dodas atpakaļ ūdeņos, kad esot gatavs."

Sieviete vēlāk uzzinājusi, ka pingvīns bieži paviesojoties pie vietējā iedzīvotāja, kura dēlam esot cerelbrālā trieka, kā arī mēdzot ar knābi klauvēt pie kaimiņa durvīm, tādējādi prasot kādu gardumiņu.

Kā vēstī "Bird Life", Jaunzēlandē mīt aptuveni trešdaļa visas pasaules pingvīnu. Apmeklējot šo valsti, nav nekāds brīnums savā ceļā sastapt pa kādam pingvīniņam, kas nebūt nav nomaldījies no zoodārza, bet gan dzīvo savvaļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!