30. decembri varētu uzskatīt par šarpeju meitenes Lilijas otro dzimšanas dienu, jo tieši 2017. gada beigās viņa izvilkta no aizsalušas upes.

Suņu dāma esot pazudusi dienu iepriekš, norādīts portālā "The Dodo". ASV Ņūdžersijas štata nelielajā pilsētā Ouklinā strādājošie glābēji saņēmuši izsaukumu par vietējā upē ielūzušu suni, tāpēc uzreiz devušies palīgā. Zīmīgi, ka izsaukums par ielūzušo Liliju bijis 300. glābšanas zvans aizvadītajā gadā.

Par nelaimē nonākušo suni paziņojuši garāmgājēji, kas ievērojuši Liliju uz ledus. Diemžēl tas bijis pārāk plāns un neizturējis suņu meitenes svaru, tāpēc šarpejs ielūzis ūdenī.

Tā kā gaisa temperatūras stabiņš rādījis, ka laiks nebūt nav silts, apkārtējie satraukušies, vai suns vispār paliks dzīvs un nenosals. Kad ieradušies glābēji, tie viens pēc otra uzmanīgi devušies uz ledus jeb drīzāk šļūkuši pa to, lai paši neielūztu.

Diemžēl pirmā glābēja svaru ledus arī nav izturējis, un vīrietis ielūzis ūdenī. Viņam vajadzējis pašam izlauzties cauri ledum, lai tiktu līdz suņu meitenei Lilijai.

Glābēji atminējušies, ka Lilijas galva turējusies virs ūdens, taču pārējais ķermenis bijis ārkārtīgi lēns, kas nozīmējis, ka mīlules spēki teju vai zuduši. Taču, par laimi, glābēji paspējuši visu izdarīt laikā, un mīlule izvilkta krastā.

Nonākot uz sauszemes, novērots, ka masīvais suns trīc un ir letarģisks, turklāt Lilijas ķermeni klājušas nelielas brūces, kas liecinājis, ka viņa pati mēģinājusi tikt ārā no ūdens. Pieļauts, ka ledusaukstajā ūdenī Lilija pavadījusi 10 līdz 15 minūtes, tomēr turējusies braši. Vietējais glābējs Kurts Hadsons pat izteicies, ka, iespējams, cilvēks aukstajā ūdenī neizturētu tik ilgi, cik ilgi tajā bija Lilija.

Mīlule ietīta palagā un aizvesta uz ugunsdzēsēju depo, kur kārtīgi sasildīta. Lai arī ap Lilijas kaklu neesot bijusi siksniņa, kas norādītu uz viņas piederību kādam saimniekam, ātri vien noskaidrojies, ka šarpejs esot tas pats suns, kas pirms neilga laika pazudis kaimiņu pilsētā.

Nu Lilija atkalapvienota ar saviem saimniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!