Foto: AFP/Scanpix
Pirmais Francijā dzimušais pandu lācis turpina priecēt apmeklētājus, sagādājot īpaši sirsnīgus brīžus. Turklāt beidzot tas pirmo reizi parādīts plašākai sabiedrībai.

Pandu lāči Francijā mīt Bovālas zoodārzā. Jau vēstījām, ka tur pirmo reizi dzimuši pandu mazuļi, taču diemžēl izdzīvojis tikai viens no pekaiņiem. Par ģimenes pieaugumu parūpējusies pandu mātīte Huana Huana un tēviņš Juans Zi.

Jaundzimušajam pandu lācim dots vārds Juans Mengs, kas tulkojumā no ķīniešu valodas nozīmē sapņa piepildīšanos vai vēlmes apzināšanos.

Arī 13. janvārī, dienā, kad tapušas fotogrāfijas, Juans Mengs priecējis zoodārza apmeklētājus, atrodoties aplokā kopā ar māmiņu. Kā novērojuši sanākušie, lācis uzvedies tipiski savam vecumam: piecus mēnešus vecais mazulis esot turējies klāt māmiņai un pat kāpelējis pa viņu, kamēr Huana Huana vēlējusies atpūsties.

Raidsabiedrība BBC vēsta, ka šī bijusi pirmā reize, kad Juans Mengs parādīts plašākai publikai. Zoodārza pārstāvji atklājuši, ka šobrīd lācis izejot desmit dienu atklimatizēšanās posmu, lai pierastu pie jaunā aploka.

Pirmās divas pandas Bovālas zoodārzā ieradušās 2012. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!