Kaķi vai suni? Bet varbūt pundurcūciņu? Lai arī rukšķētāji nav populārākā mājdzīvnieka izvēle, daļa saimnieku izvēlas rūpēties tieši par šiem mīluļiem. Turklāt, kā lasāms saimnieku stāstos, dzīve ar mazajām cūciņām nemaz nav tik neiespējama. Kā pierāda Esteres stāsts, reizēm var gadīties, ka "pundurcūciņa" izaug par vidusmēra cūku! Turpinājumā atradīsi trīs interesantus saimnieku stāstus par to, kā viņu ģimenē (un mājā, nevis kūtī) ienācis neparastais mājdzīvnieks.

Milzu 'pundurcūciņa': brīnumainā Estere, kas pārsteidza savus saimniekus

Foto: Kadrs no video

Internetā populārā brīnumcūciņa Estere ("Esther The Wonder Pig") nav parasts dzīvnieciņš. Iespējams, brīnumainu viņu padara neparastās pārvērtības, jo par pundurcūku uzskatītais dzīvnieks laika gaitā izaudzis visai liels.

Brīnumcūciņa Estere nav sveša vairāk nekā miljonam cilvēku, kas seko viņai veltītajai "Facebook" lapai, un teju pusmiljonam, kas seko "Instagram" profilam. Iespējams, liels nopelns varētu būt tajā, ka cūciņas saimnieki publicē interesantus kadrus no Esteres ikdienas, taču daudzus noteikti pārsteidz viņas dzīvesstāsts. To saimnieki atklājuši Esterei veltītā mājaslapā.

Viss sācies 2012. gadā, kad Stīvs Dženkinss no Kanādas saņēmis vilinošu piedāvājumu kļūt par pundurcūciņas saimnieku. Viņš tam piekritis. Taču, izrādās, senais draugs, kas piedāvājis pundurcūciņu, patiesībā Stīva rīcībā nodevis nevis pundurcūku, bet gan mājas cūku. Tas nozīmē, ka pieaugot Estere būs nevis maza cūciņa, bet gan liels dzīvnieks, kas sasniegs teju vai 300 kilogramus lielu svaru.

Lasīt vairāk

Vidusceļš starp suni un kaķi – skaļais, bet mīļais pundurruksis Henks

Kādam pārim Ņūorleānā, ASV, par mājdzīvnieku kļuvis nevis kaķis vai suns, bet gan pundurcūciņa! Henks piesaistījis ne tikai viņa saimnieku, bet arī daudzu tūkstošu cilvēku uzmanību.

Lai arī pundurcūciņa nav pats populārākais mājdzīvnieks, amerikāņu pāris Vils un Ešlija Glasi "Daily Mail" norādījuši, ka izvēle par labu šīs sugas dzīvnieciņam bijusi apzināta un mērķtiecīga, atzīstot, ka sākotnēji pret pundurcūku kā mājas mīluli bijuši piesardzīgi. "Sākumā es nebiju pārliecināta, bet ļoti daudz par to lasīju. Tiklīdz uzzināju, ka pundurcūkas var būt tīras un ir apmācāmas, es piekritu," teikusi Ešlija.

Saimnieku ģimenē Henks ienācis 2016. gadā, būdams vien dažas nedēļas vecs. Pundurcūciņu viņi iegādājušies no kāda audzētāja Floridā. Šis mājdzīvnieks, pieaugot svarā, nepārsniegšot 20 kilogramus, norādījuši saimnieki.

Raksturojot ikdienu ar pundurcūciņu, Vils teicis: "Viņām ir visas labākās suņa un kaķa īpašības. Henkam patīk mīļoties un skraidīt apkārt kā sunim, bet viņam ir labi arī vienatnē kā kaķim." Saimniekus gan pārsteigusi cūciņas sausā āda, kuras dēļ viņi regulāri to ieziežot ar kokosriekstu eļļu. Tāpat abi cūciņas saimnieki neesot gaidījuši, ka Henks būšot tik skaļš: "Pat tad, kad viņš ir mierīgs, viņš tāpat izdod diezgan daudz skaņu. Viņš ir kluss tikai tad, kad guļ."

Lasīt vairāk

No naida līdz draudzībai: suņa un pundurcūciņas neparastā savienība

Foto: Kadrs no video

Zeltainais retrīvers un pundurcūciņa – tādi draugi sastopami Atlantā, ASV. Dažādo sugu pārstāvji izveidojuši neparasti saskanīgu savienību, pārsteidzot gan savu saimnieci, gan arī citus cilvēkus.

Suņu meitenes Klaudas (tulkojumā no angļu valodas vārda "cloud" – mākonis) un pundurcūciņas Lunas saimniece Steisija Bekere "Daily Mail" pastāstījusi, ka abi dzīvnieciņi kopā mītot vien dažus mēnešus, proti, kopš augusta. Pirmā ģimenē ienākusi Klauda, četrus gadus vecā suņu meitene. Taču Lunas pievienošanās viņai sākotnēji sagādājusi grūtības, un teju vai nekas neliecinājis, ka abas reiz kļūs par lieliskām draudzenēm.

Klaudas un Lunas saskarsme sākusies, kad pundurcūciņa bijusi vēl pavisam maza un viņai auguši zobi. Tamdēļ suņu meitenei daudzkārt nācies paciest, kā Luna cenšas iekost Klaudai kopīgo spēļu laikā. Taču nu nekas vairs netraucējot abām savstarpēji saprasties, norādījusi saimniece. "Man patīk, ka viņas labi saprotas. Katru dienu viņas mani pārsteidz ar savu draudzību un rūpēm vienai par otru," tā Bekere.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!