Kalifornijas štata pilsētā Sanfrancisko, ASV, kādā dzīvnieku patversmē nodota Berta, deviņus gadus veca čivavu šķirnes suņu meitene, kurai nomiris saimnieks. Mīlule krietni pārsniegusi savu svaru, turklāt cietusi no citām veselības problēmām, taču ar patversmes speciālistu un jaunās saimnieces palīdzību Bertas dzīve teju vai apgriezusies ķepām gaisā.

Nonākdama patversmē Berta svērusi aptuveni piecus ar pusi kilogramus, kas esot krietni pāri šīs šķirnes dzīvnieku vidējam svaram (līdz trim kilogramiem), ziņo "The Dodo". Speciālisti apvienojuši spēkus, lai palīdzētu mīlulei zaudēt svaru un atkal atgūt veselīgu ķermeni, taču liela nozīme bijusi arī pašas sunītes iesaistei, jo Berta neesot varējusi pat lāgā paiet un viņai bijušas nepieciešamas regulāras pauzes staigājot. Patversmes darbinieki "Instagram" profilā publicējuši informāciju par Bertu, cerēdami atrast kādu atsaucīgu cilvēku, un tā izrādījusies Elisona Haketa.

Kā norādījusi pati Elisona, viņa uzreiz iemīlējusies Bertā, redzot informāciju par viņu. Jaunā saimniece jutusi empātiju pret čivavu un viņas gaitām svara zaudēšanā, turklāt, izrādās, viņa pati reiz rūpējusies par suņiem ar lieko svaru un palīdzējusi četrkājaiņiem atkal būt labā formā. Drīz vien viņa nolēmusi Bertu saukt par savu mājdzīvnieku.

A post shared by Bertha (@bertha_birdie) on Nov 25, 2017 at 7:31pm PST

"Man likās, ka viņa ir tik mīļa un viņai ir jaukākais purniņš un izturēšanās. Es nebiju pārliecināta, ka gribu adoptēt suni, taču, skatoties uz viņu "Instagram", nespēju viņu izmest no galvas!" par savu izvēli teikusi saimniece. "Es zināju, kāds var būt gandarījums, palīdzot sunim zaudēt svaru un redzot, ka tam ir pozitīvs efekts."

A post shared by Bertha (@bertha_birdie) on Dec 19, 2017 at 4:33pm PST

2017. gada augustā Elisona oficiāli adoptējusi čivavu Bertu, un tajā brīdī mīlule bijusi par kilogramu vieglāka, taču ne tuvu savam mērķa svaram - aptuveni diviem kilogramiem. Taču saimniece bijusi apņēmības pilna sarūpēt savai luteklei labāko dzīvi, kāda vien iespējama.

A post shared by Bertha (@bertha_birdie) on Dec 17, 2017 at 10:51pm PST

"Viņas svara zaudēšanas ceļš bijis ļoti ātrs un viegls, lai arī, ja viņa varētu runāt, esmu pārliecināta, ka viņa tā neteiktu," Bertas pārmaiņu posmu raksturojusi Elisona. Suņu dāmai noteikta īpaša diēta, kā arī fiziskās aktivitātes, kuru laikā lielākā daļa liekā svara pazudusi, vien pēdējie grami prasījuši vairāk pūļu.

A post shared by Bertha (@bertha_birdie) on Jan 1, 2018 at 11:46am PST

"The Dodo" norādīts, ka 9. janvārī Berta svērusi nedaudz virs diviem ar pusi kilogramiem, kas esot veselīgs svars. Saimniece novērojusi, ka līdz ar izskata pārmaiņām arī pati Berta esot mainījusies. Ja sākotnēji čivava neesot pat asti luncinājusi, tad tagad viņa ne tikai to darot, bet arī lēkājot un mēģinot notvert pati savu asti, skrienot aplīšos.

A post shared by Bertha (@bertha_birdie) on Dec 10, 2017 at 11:05pm PST

Mājoklī Berta neesot vienīgais dzīvnieks, jo telpas nākoties dalīt ar kaķi Putniņu (Birdie), ar kuru sunim esot labas attiecības. Pret cilvēkiem čivava esot ļoti draudzīga. Kopš svara zaudēšanas Berta spējusi doties garās pastaigās, neņemot atpūtas pauzes.

"Lai arī viņai bija grūti un kas zina, kas notiek viņas mazajā galvā, viņa vienmēr bijusi ļoti jauka pret tiem, ko satiek. Viņa tik tiešām ir maza, īpaša meitene," par savu suņu meiteni Bertu secinājusi saimniece Elisona.

A post shared by Bertha (@bertha_birdie) on Nov 11, 2017 at 8:02pm PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!