Foto: Kadrs no video

Nirējs Svens Bernets no Šveices nofilmējis zemūdens dzīvi, kur lielākā uzmanība veltīta savvaļas krokodilam, vērojams publicētajā video.

Bernets ar laivu peldējis pa Kubas krastiem, līdz pamanījis, kā ūdenī ieslīd lielais un draudīgais dzīvnieks. Viņš nolēmis tam sekot, lai arī kuģa kapteinis brīdinājis interesentu, ka līdzās krokodilam jābūt ārkārtīgi mierīgam, kā arī nepieciešamības gadījumā jāskatās zvēram acīs.

Kā redzams video, Bernets bijis visai drosmīgs un krokodilam pietuvojies īpaši tuvu. Brīžiem pat šķiet, ka krokodils ar asti skars Berneta kameru, taču tas, par laimi, nenotiek.

"Story Trender" vēstīts, ka atrašanās līdzās krokodilam radījusi nirējā trauksmi, kas gandrīz vai likusi skriet ko kājas nes. Taču tā vietā viņš izvēlējies palikt un novērot dzīvnieku.

"Ūdenī viņi ir krietni ātrāki nekā cilvēks, un viņi diez vai uzbruks, ja tu skaties viņiem acīs," paskaidrojis Bernets. "Tas bija ļoti bailīgs brīdis, kad krokodils piepeldēja tuvāk. Instinkti automātiski saka, lai tūliņ pat dodies prom no turienes, bet es turpināju būt mierīgs un nekritu panikā."

Krokodils arī esot apstājies virs jūraszālēm, un nirējs pieļāvis, ka zvērs tādējādi centies paslēpties un novērot, kas notiek apkārt.

Kā vienu no grūtībām Bernets minējis paša pārvietošanos. Viņam bijis jāuzmanās, lai pa ūdeni nesāktu virpuļot smiltis, kas acumirklī redzamību padarītu daudz sliktāku. Tad viņš krokodilu nevarētu tik labi novērot un nofilmēt.

Šī gan neesot pirmā reize, kad nirējs pakļāvis sevi briesmām. "Iepriekš esmu peldējis ar haizivīm, kas noteikti rada adrenalīnu, taču sastapties ar krokodilu noteikti bija vissatraucošākais notikums, kāds man ir bijis," sacījis Bernets.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!