Četrkājainais terapeits – iespējams, tā varētu raksturot kaķenīti, kura palīdzējusi sunim pārvarēt nemieru un sadraudzēties. Lai arī bieži vien kaķi ar suņiem nesaprotas, šis ir vēl viens piemērs sirsnīgai starpsugu draudzībai.

"The Dodo" ziņots, ka suņu meitenes Lēdijas saimniece Samanta Kreislere no ASV 2014. gadā apmeklējusi vietējo dzīvnieku patversmi. Toreiz viņas mērķis bijis noskatīt tievāko un skumjāko suni, ko pārvest mājās. Ieraudzīdama Lēdiju, viņa sapratusi, ka šī būs viņas mājas mīlule, lai arī patversmes darbinieki centušies viņu atturēt, teikdami, ka Lēdijai būšot nepieciešama pārāk liela uzmanība ēdiena un arī veselības ziņā. Taču tas Kreisleri neatturējis.

Kopīga pastaiga ap patversmes teritoriju ļāvusi mērķtiecīgajai sievietei pārliecināties, ka Lēdija spēj būt lielisks suns. Lai arī patversmes būrī suņu dāma uzvedusies klusi un izskatījusies skumīgi, pastaigā viņa sākusi luncināt asti, lēkāt un dot slapjas bučas. Kreislere bijusi droša, ka Lēdija jāpārved mājup.

Lai arī suņu meitenei bijušas dažādas veselības problēmas, kas skārušas ādu un spalvas pazušanu, Lēdiju regulāri piemeklējis nemiers. Tiklīdz saimniece atstājusi suni vienu, tā mīlule pilnībā mainījusies izskatā, turklāt ne uz to labāko pusi, teikusi Kreislere. Sākotnēji viņa ņēmusi suni līdzi uz mācībām universitātē, bet, kad tas vairs neesot ļauts, saimniece izdomājusi citu veidu, kā palīdzēt savai uzticamajai suņu meitenei.

"Es ievēroju, ka viņa pieķērusies kaimiņu kaķim Brūsam. Viņa regulāri gāja pie viņa un sāka viņu laizīt, tāpēc izlēmu sarūpēt Lēdijai kaķēnu," tā saimniece. Drīz vien viņa no tās pašas dzīvnieku patversmes, kur iepriekš mita Lēdija, pārnesa mājās kaķīti.

Peļu junkuriņam nācies pierast pie suņu meitenes, kura jau no pirmā acu uzmetiena vēlējusies sadraudzēties ar kaķi, novērojusi saimniece. Iespējams, ka Lēdijas draudzība sākotnēji pat bijusi pārāk uzmācīga, jo kaķim tas neradījis patīkamas sajūtas, taču abas ātri sadraudzējušās. Suns sācis nest pie kaķa savas mīļākās spēļmantiņas, kā arī reiz pat Lēdija atvilkusi savu suņu gultiņu pie kaķenītes.

Tagad abas kļuvušas par nešķiramām draudzenēm, kuras kopā guļ, ēd, sēž uz lieveņa un vēro apkārtni, minējusi Kreislere. Kaķenītei īpaši patīkot pārsteigt Lēdiju, pēkšņi izlecot viņas priekšā, un tad varot sākties aizraujoša spēle par to, kura no mīlulēm noķers otru. Kaķim tas esot izveidojies par pieradumu, jo ikreiz, kad murrātāja izlecot Lēdijas priekšā, viņa ātri, ātri skrienot prom, lai Lēdija viņu nepaspēj panākt.

Kopš kaķenītes parādīšanās Lēdija esot daudz mierīgāka, no tramīguma neesot ne miņas un arī veselība krietni uzlabojusies. "Viņas ir viena otrai," par savām mīlulēm priecājusies saimniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!