Foto: Shutterstock
Čau čau ir vieni no pūkainākajiem un interesantākajiem suņiem pasaulē. Redzot šos mīluļus, bieži vien prātā nāk salīdzinājums ar lāci, jo abiem raksturīgs apburošs izskats. Ja reiz tādi ir jau pieaugušie suņi, kādi ir kucēni?

Raksturojot čau čau, jāmin arī kāda sena leģenda, kas skaidro, kāpēc šīs šķirnes suņiem ir zila mēle. Pastāvot uzskats, ka reiz senos laikos suņi uzlaizījuši gabaliņu debess, kas nokritis uz Zemes, tādēļ čau čau šķirnes suņu mēle iemantojusi zilu nokrāsu.

Starptautiskās Kinoloģiskās federācijas apstiprinātais šķirnes standarts vēsta, ka čau čau suņi radušies Ķīnā, kur senos laikos tie izmantoti kā sargsuņi un medību suņi. Lai arī šīs šķirnes pārstāvjiem ir daudz labu īpašību, izrādās, par tiem pasaule uzzinājusi vien aptuveni pēdējo 200 gadu laikā, kad amizantie pūkaiņi no Ķīnas aizceļojuši vēl uz citām valstīm. Savukārt Anglijā un citviet Lielbritānijā suņus plašāka sabiedrība iepazina pagājušā gadsimta sākumā rīkotajās dzīvnieku izstādēs.

Vizuāli čau čau ir lepns, aktīvs, kluss, neatkarīgs, uzticīgs, taču reizēm arī atturīgs un spītīgs suns. Čau čau īpaši raksturo arī pūkainā spalva, kas ne vienmēr ir brūna, tā var būt arī melnā, krēmkrāsā, baltā. Dažādu krāsu sajaukums suņa izskatā standartā netiek atzīts.

Plašāk par čau čau var lasīt šeit.

Turpinājumā var aplūkot vairākas fotogrāfijas ar simpātiskajiem mīluļiem viņu dzīves pirmajos mēnešos.

A post shared by Huggi Bear (@huggichowchow) on Feb 13, 2018 at 2:39am PST

A post shared by Teddy🐶 (@teddy.chow.chow) on Feb 12, 2018 at 10:40pm PST

A post shared by Yogi Bear (@yogithebearchow) on Feb 12, 2018 at 10:03pm PST

A post shared by Nimbus Puff (@nimbus_puff) on Feb 12, 2018 at 6:12pm PST

A post shared by Chow King (@thekingchow) on Feb 12, 2018 at 5:03pm PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!