Foto: Privātais arhīvs
"Šim projektam izvēlējāmies zvēriņus, kuriem potenciālie adoptētāji kaut kā paiet garām," par četrkājaino draugu iesaistīšanu interesantā avantūrā stāsta dzīvnieku patversmē "Labās mājas". Tur trim mīluļiem, kas vēl joprojām gaida jaunos saimniekus, izveidoti īpaši mākslas darbi, tādējādi cenšoties pievērst uzmanību patversmes iemītniekiem.

"Jaunais gads ir iesācies ar pārsteigumiem, un dzīvnieku patversmes "Labās mājas" iemītnieki – kaķenītes Gabriela un Stella un suņupuika Ferguss – saņēma piedāvājumu no "Alisesart" kļūt par modeļiem vizuāliem mākslas darbiem, kam viņi arī labprāt piekrita," stāsta patversmes pārstāvji.

Tapušie mākslas darbi nodoti "Labo māju" darbinieku glabāšanā, bet ar laiku nonāks Gabrielas, Stellas un Fergusa jauno saimnieku īpašumā.

Miniatūrā, "kompaktā", ap 8-9 gadus vecā kaķsieviņa Gabriela, kas pa pasauli pārvietojas, nedaudz iestīvi steberējot, ir mierīga, nosvērta un neuzbāzīga, bet tajā pašā laikā bezgala mīļa un glāstus dievinoša mince. Ņaudētājas dzīvi mīlošās mājās aprāvusi saimnieces došanās citā saulē, taču Gabriela pelnījusi otru iespēju - mājas, kurās mūža otro pusi murrājot aizvadīt.

Pašpietiekama, skaista, gudra un komunikabla kaķenīte Stella vecumā ap diviem gadiem. Mājās jābūt vienīgajai peļu junkurienei. Katrā ziņā Stella ceļu sugasbrāļiem negriezīs. Vairāk piemērota dzīvei privātmājā ar iespēju doties pastaigās, bet var adoptēt uz dzīvokli. Ar cilvēku aktīvi komunicēt mīloša kaķene. Stella patversmē nonāca ar kaķēniem. Visi mazie jau sen devušies mājās, bet mammīte vēl gaida un cer...

Spicausainais "zemās šasijas" īpašnieks Ferguss vecumā ap pieciem, sešiem gadiem ir mēreni aktīvs, prātīgs, nedaudz pašpietiekams, bet reizē mīļš suņvīrs. Ferguss var dzīvot gan dzīvoklī, gan mājā ar sētu kā iekštelpu suns. Nebūs piemērots ģimenē ar pavisam maziem bērniem, kā arī, vēlams, ne kā pirmais suns savu jauno saimnieku dzīvē. Ferguss ir piedalījies arī foto projektā "Ēdenes dārzs".

"Alisesart" ir Alises Paegles zīmols, kas radīts ar mērķi parādīt personiskas domas un sajūtas plašākai auditorijai caur vizuāliem mākslas darbiem. Māksliniece veido gan stilizētus un reālistiskus portretus, gan abstraktus darbus, taču īpašu vērību cilvēki pievērsuši tieši dzīvnieku – mājas mīluļu ilustrācijām, kas reizē uzrunā skatītāju gan ar silto sajūtu, ko rada dzīvnieka pazīstamais, mīļais un reizē komiskais tēls, gan ar savu lakonisko un dizainiski tīkamo vienkāršību.

Ja vēlies palīdzēt kādam no šiem vai citiem mīluļiem, sazinies ar patversmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!