Virtuves dēlītis ir priekšmets, bez kura nav iedomājama neviena ēdiena gatavošanas reize. Šajā rakstā vēlamies pastāstīt par problēmām, ar kādām var nākties saskarties dažādu materiālu dēlīšu īpašniekiem, kā arī informēt par to mazgāšanas principiem.
Runājot ne tikai par dēlīšu mazgāšanu un uzturēšanu lietošanas kārtībā, bet arī daudzumu virtuvē, svarīgi, lai mājās būtu vairāk nekā tikai viens šāds priekšmets, uz kura griezt un sagatavot dažādus produktus.
Nevajadzētu uz viena dēlīša griezt gan gaļu, gan augļus, gan dārzeņus, jo var gadīties, ka uz tā sagrieztajam arbūzam būs ļoti savdabīga piegarša. Principā jebkurš produkts, kas tiek ēsts svaigā veidā, nedrīkst būt griezts uz viena dēlīša ar zivīm vai jēlu gaļu, jo produktu mīkstās šķiedras pārpalikumu veidā var iesūkties dēlītī, griezumu vietās un pēc tam arī nākamajā produktā.