redīsi saknes vitamīni
Foto: Shutterstock
Kolīdz nokūst sniegs un zeme kaut nedaudz iesilusi, var jau sēt redīsus, lai drīz vien varētu baudīt kraukšķīgo pavasara tiesu. Lai pavasarīgie sārtvaidzīši izaugtu drukni un sulīgi, jāievēro daži būtiski noteikumi, tāpat liela loma ir izvēlētajai redīsu šķirnei.

Pirms lem par labu kādai šķirnei un jau sēj redīsus, jāzina daži pamatnoteikumi. Viens no tiem – redīsi ir aukstumizturīgi augi, taču, ja temperatūra ir jau zem -5 grādiem, augšana palēninās. Visbiežāk redīsus neapkurināmās siltumnīcās var sēt jau martā, jo saule sasilda siltumnīcu iekšpusē jau pietiekami, taču dobē agrās šķirnes var sēt marta beigās, ja zeme kaut cik sasilusi. Jāņem vērā, ka vienā dienā iesētie redīsi būs jānovāc vienā laikā, tāpēc ieteicams sēju atkārtot pa 10-15 dienām.

Lai iegādātās sēklas kvalitatīvi dīgtu, jāzina, ka minimālā temperatūra dīgšanai ir +6 grādi, maksimālā +28. Ja redīsu sējums aug optimālā temperatūrā, kas ir 18-20 grādi, tie uzdīgs 3-5 dienu laikā, norādīts grāmatā ''Dārza darbi gadalaikos'' (M. Gailīte, I.Bērziņa, M.Narvils).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!