Foto: Kadrs no video

16. martā grāmatnīcā "Infinity Livraria" Brazīlijā ienācis kāds klaiņojošs suns, kas nočiepis grāmatu par pamešanu, publicēts grāmatnīcas "Facebook" lapā. Īsā laikā video skatīts gandrīz vienu miljonu reižu, padarot suni populāru.

Grāmatnīcas darbinieki norādījuši, ka suns ieskrējis, saķēris un no telpām iznesis grāmatu par pamešanu ("Pamestības dienas" jeb "Dias de Abandono"), kas šo notikumu padarījis jo īpašāku. Pašiem darbiniekiem neesot bijusi nojausma par to, no kurienes suns uzradies.

Pēc brīža gan kāds students grāmatu nogādājis atpakaļ grāmatnīcā. Taču stāsts nebeidzies ar to vien, jo novērošanas kamerās fiksētais blēņu darbs internetā guvis milzu atsaucību, tas skatīts nepilnu vienu miljonu reižu un saņēmis tūkstošiem komentāru.

Dažas dienas pēc zādzības suns kļuvis tik populārs, ka par viņu interesējusies arī vietējā televīzija, uzņemot sižetu par neparasto gadījumu. Filmēšanas vajadzībām mīlulis atkārtojis savu meistarstiķi (video skatāms zemāk).

Tāpat darbinieki noskaidrojuši, ka suns esot nevis parasts klaiņotājs, bet gan izmucis no pagaidu mājām, kur uzturējies. Brīvprātīgie no kādas dzīvnieku organizācijas atsaukušies un paziņojuši, ka suni nogādāšot uz tām pašām pagaidu mājām, kur mīlulis jau mitis. Par suni tur rūpēšoties, līdz mīlulis kļūšot vesels un būšot gatavs dzīvei pie jauna saimnieka.

Kopš video un stāsta publicēšanas suns kļuvis par tādu kā simbolu klaiņojošajiem suņiem, kuri nav pamesti pašu gribas dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!