Foto: Shutterstock
Vai arī tavs suns bieži vien uzklūp ēdiena bļodai un apēd visu saturu tādā ātrumā, it kā nekad pirms tam nebūtu dabūjis ēst? Šāda darbība suņiem ir raksturīga, taču tas var novest pie dažādām veselības problēmām - iepazīstinām ar "Dogster" padomiem, kā veicināt lēnāku mīluļa ēšanu.

Pārāk ātra maltītes ieturēšana var sunim izraisīt nepatīkamas sajūtas un problēmas, piemēram, vemšanu, vēdera uzpūšanos, aizrīšanos u.c. Šāds nelāgs ieradums suņiem veidojas bērnībā, kad jāēd ātri, jo māsas un brāļi jau stumj no mammas prom. Ja arī tev nācies šādas situācijas novērot, tās nevajadzēt atstāt bez ievērības, un palīdzēt no neveselīgā ieraduma atradināties.

Ēdienreize kā treniņš. Lai mainītu suņa ēšanas paradumu, sākumā var mēģināt viņu trenēt. Ja tavs četrkājainais draugs ir no tiem, kas dikti ātri ēd, viņš noteikti būs gatavs darīt visu, lai saņemtu papildu ēdienu. Māci sunim dažādas komandas (sēdēt, stāvēt, gulēt) un pēc tam atalgo ar gabaliņu garduma. Šādā veidā ne tikai palēnināsi viņa ēšanas ātrumu, bet arī nodarbosies ar audzināšanu - mācīsi disciplīnu.

Foto: Shutterstock

Speciālas bļodiņas iegāde. Suņiem, kas šķietami pārāk ātri ēd, nepieciešams iegādāties īpašas bļodas, piemēram, tādas, kurām viducī ir kāds priekšmets, kas sunim apgrūtina ēdiena dabūšanu. Šādu bļodu vari uztaisīt arī pats, iestiprinot viducī ģeometrisku figūru. Atceries, ka šim priekšmetam jābūt tik lielam, lai suns to nevarētu paņemt mutē un kādā veidā atdalīties no bļodas.

  • Sunim ir nepieciešams konkrēts ēdiena daudzums dienā, tāpēc nav nepieciešams viņam dot vairāk. Šeit atradīsi dažādas nepamatotas saimnieku atrunas suņa pārmērīgai barošanai.

Režīma maiņa. Ja cilvēks visu dienu nav ēdis, diez gan loģiski, ka vakarā viņš ieturēs kārtīgu maltīti, kuru apēdīs visnotaļ ātri. Ar suņiem ir līdzīgi, tāpēc labāk suni barot biežāk pa mazākām porcijām, nekā vienu reizi dienā piebērt pilnu bļodu, kura pazudīs zibens ātrumā. Šādi vērts sunīti barot jau no bērnības, lai viņš zinātu, ka nekad nepaliks badā, tāpēc viss nav jāapēd uzreiz.

Īpašas spēles realizēšana. Nenoslinko un palīdzi savam mīlulim šo ieradumu atstāt pagātnē ar rotaļu palīdzību, piemēram, sadali ēdienu vairākās bļodiņās un izliec vairākās vietās. Šādā veidā suns nevarēs visu apēst uzreiz, ēdiens labāk pārstrādāsies vēderā, kā arī redzēsi neviltotu prieku viņa acīs par atrasto gardumu.

Foto: Shutterstock

Ēšana no rokas. Šis ir visnotaļ laikietilpīgs process, taču nodrošinās, ka suns visu uzlikto porciju neapēdīs minūtes laikā. Protams, pēc tam tev kārtīgi gribēsies nomazgāt rokas, taču šis ir viens no vienkāršākajiem, taču iedarbīgākajiem veidiem. Tas nenozīmē, ka tev tagad visu dzīvi suns būs šādi jābaro – pēc kāda laika novēro viņa ēšanas paradumus un izmaiņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!