Foto: AP/Scanpix/LETA

Skumja vēsts pāršalkusi britu karaļnamu - mūžībā aizsaukts karalienes Elizabetes II korgijs Vilova, kurš ir pēdējais sunītis no karalienei piederošo korgiju dzimtas, ziņo CNN.

14 gadus vecais sunītis miris pēc ilgstošas cīņas ar vēzi, ziņo medijs.

Tiesa, Bekingemas pils nav pašlaik sniegusi plašāku informāciju par korgija nāvi, jo tā aizbildinājusies, ka tā ir privāta lieta.

Vilova 2012. gadā piedalījusies Londonas olimpisko spēļu atklāšanā, kur soļojusi blakus Džeimsa Bonda lomas atveidotājam Danielam Kreigam, atzīmē CNN.

Lai gan tiek vēstīts, ka karalienei ir citi suņi, Vilova bijusi pēdējais korgijs no karalienei piederošo korgiju dzimtas. Karalienei piederošo korgiju dzimtas saknes meklējamas Sūzenā, karalienes pirmajā korgijā. Izdevums "Vanity Fair" ziņoja, ka Vilova un Hollija bija radinieki Sūzenai 14. paaudzē.

Hollija mūžībā tika aizsaukta pirms 18 mēnešiem, vēsta "The Sun".

Tiek vētīts, ka neviens no pārējiem karaliskās ģimenes locekļiem nevēlētos uzņemties rūpes par jauniem suņiem, tāpēc arī jauni suņi ģimenē netiek radīti.

Kad karalienes iemīļotie sunīši šo pasauli pamet, viņiem tiek izrādīts gods un dzīvnieki tiek apbedīti Balmoralas pils teritorijā. Vairāk par karalienes mīluļiem var lasīt te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!