Angļu buldogam Bagijam dzīves pirmie mirkļi bijuši visai skaudri. Suns dzimis ar deformētām priekšējām ķepām un degunu, kas liedzis mīlulim veiksmīgi pārvietoties un elpot, tamdēļ suns jau pārcietis vairākas operācijas, kas dzīves kvalitāti nesalīdzināmi uzlabotu. Pieļauts, ka suņa veselības problēmas radījusi neapdomīga suņu vairošana.

Taču nu Bagijs, kas dzīvojot Čikāgā, ASV, atradis uzticamus saimniekus, kurus pārsteidzis ar interesantu paradumu doties gulēt, allaž ar zobiem iekožoties kādā kastē vai citā priekšmetā, pastāstījuši saimniece Melisa, kas savu uzvārdu portālam "The Dodo" nolēmusi neatklāt. Buldogu viņa sastapusi dzīvnieku patversmē, kur mīlulis nogādāts, un jau tad Melisa pamanījusi, ka Bagijs uzvedas neparasti: "Vēl kā kucēns patversmē viņš palīdzēja sev elpot, iekožoties kādā zarā, galda kājā vai citur. Tas bija veids, kādā viņš palīdzēja sev elpot." Lai arī vairāku operāciju rezultātā izdevies uzlabot elpošanu, paradums aizmigt ar kādu priekšmetu mutē neesot vis pazudis.

A post shared by Buggy (@buggythebulldog) on Apr 4, 2018 at 11:03am PDT

Viss sācies, kad suņuks pārvests uz jaunajām mājām, un līdz ar Bagiju atceļojusi arī kaste ar viņam piederošajām mantām un sedziņu. Kamēr Melisa izkrāmējusi kasti un devusies nolikt lietas, tikmēr Bagijs ielecis kastē, ar muti ieķēries tās malā un aizmidzis. Saimniece pieļāvusi, ka kaste viņam atgādinot par sava veida māju sajūtu. Kopš tā brīža šāds skats mājoklī esot regulārs. "Tas ir kļuvis par ieradumu. Tas viņu nomierina un līdzinās brīdim, kad bērns iemieg ar knupīti mutē," salīdzinājusi Melisa. Lielākoties suns iecienījis mutē saķert plastmasas kastes malu vai kādu koka gabalu, taču lielā cieņā esot arī jaunu lietu meklēšana.

Melisa norādījusi, ka ērtuma ziņā nekas nespējot sacensties ar plastmasas kastēm, pat īpaši Bagijam iekārtotā guļvieta. "Bagija kastes ir visur mājoklī, viņš dod priekšroku gulēšanai tajās. Ja Bagijam vajag pārtraukumu vai viņš ir piekusis, viņš dodas uz kasti. Ja Bagijs vēlas pavadīt laiku ar sevi vai novērot apkārtni, tas ir viņa ofiss, no kura viņš redz visu," paskaidrojusi saimniece. Bagijs esot iedvesmojis arī citus četrkājainos mājiniekus gulēšanai kastē, piebildusi Melisa.

A post shared by Buggy (@buggythebulldog) on Mar 18, 2018 at 6:35am PDT

Nu no daudzajām veselības problēmām neesot ne miņas, teikusi saimniece, un Bagijs kļuvis par ļoti draudzīgu suni. Viņa skaidrojusi, ka daudzi cilvēki, ieraugot Bagiju, izsakot rūpes par mīluli, un, tiesa, pie Bagija elpošanas skaņām nācies pierast, taču tas viss esot nieki. "Ja vien jūs iepazītu viņu! Bagijs ir stiprs, jautrs, līdzjūtīgs un mīl visu ģimeni. Un viņam patīk mīļoties!" priecājusies saimniece Melisa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!