balkons zaļumi garšaugi mazdārziņš
Foto: Shutterstock

Vakarā apsēsties uz terases un sajust piparmētras smaržu… Garšaugi aromātu daudzveidībā pavisam noteikti var sacensties ar dārzā augošajiem ziediem, bet tas noteikti nav vienīgais iemesls, kāpēc daudzi šobrīd izvēlas tos audzēt savās mājās. Par to, kuriem pieciem daudzveidīgi izmantojamiem garšaugiem noteikti vajadzētu atrast vietu dārza dobē, stāsta dārzniecības "Dobītes" saimniece Sandra Marcinkeviča.

Šogad pie radošās un kreatīvās stādu audzētājas Sandras Marcinkevičas, kura ir ļoti pazīstama Rīgā un tās apkaimē gan parastajiem iedzīvotājiem, gan profesionāliem pavāriem, steidzas ikviens, kurš vēlas iegādāties kvalitatīvu zaļumus. "Tavs dārzs", protams, arī konsultējās ar radošo dārznieci no Skaistkalnes puses, lai uzzinātu, kas tad šogad ir tie populārākie garšaugi, kurus cilvēki visvairāk izvēlas.

Viņa stāsta: "Katru gadu izmēģinu jaunus garšaugus: olīvzāli – tai piemīt tāda kā zaļo olīvu smarža – un sēņu zāli – tās lapa noteikti ir jāpagaršo, jo atgādina svaigu šampinjonu. Pilnīgi svaigu šampinjonu, tāpēc to iesaka likt klāt salātiem. Savukārt kolas zāle pēc izskata mazliet līdzinās mūsu dievkociņam. Un tiklīdz pārbrauc tai ar plaukstu, tā patiešām nosmaržo pēc kolas!" Sandra teic, ka populārākie un pieprasītākie garšaugi gan šogad ne ar ko nepārsteidz un klienti gadu no gada izvēlas jau pārbaudītas vērtības, lai gan – nu jau katrs paņem klāt vēl kādu jaunu augu, šķiet, lai notestētu. Tomēr iecienītākie pieci ir, lūk, šie:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!