Ne vienmēr kaķa izskats atbalso mīluļa iekšējās sajūtas, un to noteikti var teikt arī par sfinksiem. Ārēji īpatnēji un valdzinoši, šie peļu junkuriņi var šķist allaž dusmīgi, taču Sāras un Brenta mājdzīvnieka Loki stāsts pierāda pretējo.

Runcis Loki kopā ar saimniekiem Sāru un Brentu dzīvo Ņujorkā, ASV. Lai arī varētu domāt, ka Loki ir vienmēr dusmīgs, saimniece Sāra norādījusi, ka patiesībā kaķa raksturs esot krietni vērienīgāks, vēstīts "Bored Panda".

"Šim kaķim ir lielāka personība un šiks nekā jebkuram citam dzīvniekam, ko jebkad esmu sastapusi. Mēs esam nešķirami. Mēs esam labākie draugi," raksturojusi Sāra.

Lai arī sfinkss, domājams, nav populārākā izvēle, Sāras un Brenta gadījumā tā bijusi visai pārdomāta. Brents esot alerģisks pret kaķiem, tāpēc adopcijas iespēja jau uzreiz tikusi izslēgta, savukārt, vēl pirms Loki ienākšanas ģimenē veikts rūpīgs izpētes darbs, lai pārliecinātos, ka jaunais mājas mīlulis būs atbilstošs viņu ģimenes dzīvesstilam.

Nu jau teju četrus gadus Loki mīt pāra ģimenē. "Loki ir neticami mīlīgs un runātīgs kaķis. Viņam patīk gulēt uz mūsu vēderiem, ēst vistu un olu kulteni un saņemt sirsnīgus glāstus," teikusi saimniece Sāra.

Saprotams, kaķa izskats nepalicis nepamanīts, un saimnieki nolēmuši izveidot īpaši kaķim veltītu "Instagram" profilu, kurā publicē neparastus kadrus no kaķa ikdienas, veltot uzsvaru uz Loki īpatnējo skatienu. Ātri vien saradies pulks interesentu, kuriem iepaticies Loki skatiens, un nu jau sekotāju skaits tuvojoties 80 tūkstošiem.

Turklāt nebūt neesot tā, ka Loki savas dienas aizvadītu skumjās un dusmās. Gluži pretēji, jo sfinkss saimnieces Sāras dzīvē ienesis daudz prieka. "Loki man palīdzēja atrast sevī radošumu un optimismu dzīves pormā, kurā jutos pazudusi, bez motivācijas un noskumusi," vaļsirdīgi atzinusies Sāra.

"Dzīvnieki ir neticami labi dziednieki, un es būšu mūžam pateicīga Loki par kompāniju un lielo uzticību. Viņš tik tiešām ir unikāls," priecājusies saimniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!