Foto: Shutterstock
Kad mājoklī mīt mazi bērni, izvēle par labu vienam vai otram mīlulim tiek pieņemta, balstoties uz to, vai dzīvnieks labi saprotas ar bērniem. Lūk, vari iepazīties ar suņu un kaķu šķirņu apskatiem, lai uzzinātu, kuri mīluļi ieteicami tieši jaunākajiem ģimenes locekļiem!

Atceries, ka vēl daudzi citi dzīvnieki spēs labi saprasties ar bērniem, turklāt lielākoties viss ir atkarīgs no audzināšanas. Ja tomēr neesi pārliecināts par to, vai noskatītais kaķis būs piemērots tavam mājoklim un vai izvēlētais suns spēs sadzīvot ar jaunākajiem ģimenes locekļiem, noteikti sazinies ar konkrētās šķirnes audzētāju, lai noskaidrotu atbildes uz interesējošiem jautājumiem.

Tāpat paturi prātā, ka mīluļa izvēle ir atbildīgs solis tavā dzīvē, turklāt par suni vai kaķi tu būsi atbildīgs uz visu viņa dzīvi. Nepaļaujies bērnu vēlmei pēc dzīvnieka tikai tāpēc, ka tādas šķirne pārstāvis ieraudzīts TV ekrānā. Apdomā savu izvēli!

Piecas suņu šķirnes, kas labi saprotas ar bērniem. Iesaka kinologs

Ieteikt piecas suņu šķirnes, kas ļoti mīl bērnus, lūdzām kinologu Leonu Markelovu. Speciālists gan uzreiz iebilda pret formulējumu "mīl". "Drīzāk teiktu, ka ir šķirnes, kas ir pacietīgākas un iecietīgākas attiecībā pret bērniem, bet, ka mīl tos – nē! Droši vien jebkurš suņu audzētājs jums apgalvos: "Šīs šķirnes suņi ir ļoti mīlīgi, ļoti mīl bērnus!" Esmu daudzkārt šādās reizēs jautājis: "Kā jūs to zināt? Vai jūsu suns ir teicis, ka mīl bērnus?" Ir ļoti nepareizi tā apgalvot, jo tad cilvēks nereti nospriež, ka var ļaut atvasei kaut vai jāt suņa mugurā – viņš taču ļoti mīl bērnus! Jebkurš suns, ja viņam dara pāri, var iekost," brīdina kinologs.

Lasīt vairāk

Desmit draudzīgas kaķu šķirnes ģimenei ar bērniem

Foto: Shutterstock

Mājas mīluļa izvēle ir atbildīgs brīdis, un pirms tam saimnieki parasti noskaidro, kādas šķirnes dzīvnieks būs viņu dzīvesveidam un apstākļiem piemērots. Ja vēl apsverat četrkājainā mīluļa iegādi, portāls "PetMD" apkopojis kaķu šķirnes, kuras ir piemērotas ģimenēm un īpaši bērniem.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!