Foto: Privātais arhīvs
Jau nedaudz vairāk nekā mēnesi Elīna ir saimniece divām kaķu meitenēm – Monro un Mētrai. Ieraudzījusi skaisto kaķeņu bildes sludinājumu portālā "Pūkainis.lv", Elīna uzreiz sapratusi, ka vēlas viņas adoptēt. Fakts, ka kaķi nāk no patversmes, mīluļu saimnieci neapturēja. Viņa atzīst, ka citas iespējas nemaz neesot apsvērusi.

Citiem var šķist, ka uzņemties atbildību par vairākiem dzīvniekiem ir pārdrošs solis, taču Elīna tam nepiekrīt. Viņa jau iepriekš ir uzņēmusies rūpes par vairāk nekā vienu pūkaino mīluli, līdz ar to doma par divu kaķu adopciju Elīnu nemaz nebiedēja.

Kāpēc tieši Mētra un Monro? Elīna atzīst, ka sajutusi abas kaķu meitenes kā sev radniecīgas dvēseles: "Mēs visu laiku pie viņām atgriezāmies un uzdūrāmies uz sludinājumiem dažādās vietās pavisam negaidīti. Sapratām, ka Monro un Mētra visu laiku bija mūsu domās, un nekādi nevarējām par viņām aizmirst. Iespējams, skanēs banāli, bet mani nepameta sajūta, ka tās ir radniecīgas dvēseles. Kad viņas atbrauca pie mums un bija pagājusi tikai nedēļa, bija sajūta, ka mēs dzīvojam kopā jau sen. Šeit nav runa par abu kaķu meiteņu skaistumu, tas ir kaut kas daudz vairāk."

Elīna stāsta, ka pirmajā tikšanās reizē abas kaķu meitenes bijušas bailīgas: "Sākumā uz dažām sekundēm ieraudzījām Mētru, kura bultas ātrumā pārvietojās no vienas slēptuves uz daudz drošāku – zem dīvāna, kur viņu jau gaidīja Monro. Ar laiku Monro pārstāja slēpties un nodevās aktīvām rotaļām, savukārt Mētra pēc tam, kad bija nomierinājusies pagaidu saimnieces apskāvienos, nogūlās savā guļvietā zem galda un mūs visus ar interesi mierīgi vēroja."

Abas kaķu meitenes savās jaunajām mājās mitinās nedaudz vairāk nekā mēnesi, līdz ar to iedzīvošanās process vēl turpinās. Līdz šim tas visvieglāk ir noritējis Monro. Labāk iejusties esot palīdzējusi kaķenes nerimstošā ziņkāre. Turpretim Mētra esot apdomīgāka un ikdienas gaitās vairāk paļaujas uz Monro atbalstu, līdz ar to viņas iedzīvošanās uz priekšu rit nedaudz lēnāk.

Uz jautājumu, ko viņa ieteiktu tiek cilvēkiem, kuri domā par kaķu adoptāciju no patversmes, Elīna iedrošinoši saka: "Nevajag baidīties! Kaķa ienākšana ģimenē ir tā vērta, lai papūlētos, jo mēs ne tikai dodam mājas tiem, kuriem to šobrīd nav, bet arī padarām savu dzīvi daudz krāšņāku, pozitīvāku un pilnvērtīgāku. Neskatoties uz dažādiem sadzīviskiem jautājumiem, kuri noteikti dzīves laikā būs jārisina, īpaši bezpajumtes kaķis sniedz savu mīlestību ģimenei, kura viņu ir pieņēmusi un mīl tādu, kāds viņš ir."

Tomēr Elīna atgādina, ka pirms kaķa adopcijas ir jāizvērtē, vai spēsi pielāgot savu mājokli kaķu vajadzībām un ieplānot brīvo laiku tā, lai tajā atrastos vieta arī spēlēm un rotaļām ar jauno mājas mīluli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!