Foto: Privātais ahīvs
Par izcilo Latvijas ķiršu garšu zina arī Meksikas kailās šķirnes sunīte Afina, kura aši prot dabūt svaigus ķiršus no zara. Amizanto video iemūžinājusi viņas saimniece Žaneta, kas Afinu un viņas brāli Žofreju bieži vien noķer izteiksmīgos kadros.

Suņu saimniece stāsta, ka Afina ēdot ogas gan no krūmiem, gan kokiem. Tāpat sunītei garšojot dažādi augļi un dārzeņi. Saimniece atzīst, ka nekādas blēņas suņi nestrādājot. Afinai ne tikai patīk spēlēties ar savu brāli, bet arī rotaļāties ar putniem un grauzt zāli. Abi suņi ir sprigani, jautri un dzīvespriecīgi, kas raksturīgs šai šķirnei.

Meksikas kailās šķirnes suņiem nav ķermeņa apmatojuma, vien uz galvas nedaudz īsi matiņi. Interesanti, ka par spīti tam šie suņi tāpat svīst. Apmatojuma trūkuma dēļ vēsākā laikā saimniekam būtu jāparūpējas par suņu džemperīti, kas sasildītu četrkājaino draugu.

Šo suņu kopšana nav sarežģīta, bet atbildīga – svarīgi ir nomazgāt un ieziest dzīvnieka ādu ar krēmu. Tāpat saimniekam jācenšas savu mīluli pēc iespējas vairāk pasargāt no saules, jo pie spēcīgiem saules stariem maigā āda var apdegt.

Eksotiskie suņi ir lieliski ģimenes kompanjoni, viņi pieķeras savam saimniekam, ir modri, dzīvespriecīgi un mīloši draugi. Šie mīluļi pastāvīgi vēlas atrasties kopā ar savu saimnieku. Gulēšana gultā ir normāla parādība – galvenais ir būt kopā. Sunīšus ir viegli apmācīt, viņi lieliski pielāgojas dzīves situācijām.

Kailie sunīši ir nacionālais Meksikas dārgums, tos godā un dēvē par svētajiem, informē portāls "Petful.com". Šie sunīši parādās arī populāro mākslinieku Djego Riveras un Frīdas Kalo gleznās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!