puravi, puravs, puravu novākšana, puravu norakšana
Foto: Shutterstock
Salnu gaidās rudenī steidzam dārzā novākt visu, kas varētu apsalt, bet ir arī augi un dārzeņi, kurus novākt nevajag, jo tie pacieš aukstumu. Viens no šādiem dārzeņiem ir vitamīnu avots – puravs.

Daudzgadīgā lakstauga vērtīgums slēpjas tajā, ka puravos ir daudz C vitamīna, kā arī ēteriskās eļļas, B grupas vitamīni un karotīns. Puravi ir iecienīti ne tikai dažādos ēdienos, bet arī svaigā veidā, piemēram, dekors uz maizītēm vai kā sastāvdaļa svaigajiem salātiem.

Rudens ir īstais laiks puravu novākšanai, tāpēc esam sarūpējuši padomus, kas noderēs puravu ražas novākšanā! Tikai atceries, ka puravus vari novākt bez steigas, jo šie aukstumizturīgie dārzeņi pacieš pat -7 grādu aukstumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!