cepeškrāsns durvis
Foto: Shutterstock
Tiem, kuri ar ēdiena gatavošanu ir uz "tu", cepeškrāsns esamība virtuvē liek sejā atplaukt smaidam, jo paveras vēl neskaitāmi daudz iespēju, ko krāsnī pagatavot. Lai tā kalpotu ilgi un izskatītos kā jauna, "Reader's Digest" eksperti iepazīstina ar cepeškrāsns izmantošanas kļūdām, kuras vēlams izskaust.

Drupaču un šķidrumu ilgstoša atstāšana

Ikdienas virtuves uzkopšanas darbu saraksts parasti aprobežojas ar trauku mazgāšanu un virsmu slaucīšanu, bet plauktu, tostera, plīts un arī cepeškrāsns mazgāšanu bieži vien atstājam lielajai tīrīšanas dienai. Skaidrs, ka visus minētos darbus vienā reizē grūti paveikt, taču cepeškrāsni būtu ieteicams iztīrīt tajā pašā dienā, kad tā izmantota. Un problēma nav meklējama tikai tajā, ka pēc tam to būs grūtāk mazgāt (kas, protams, tā arī būs). Eksperti min, ka tādējādi var arī rasties piedūmojums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!