Foto: DELFI
Kaķi, suņi, šinšilas, čūskas un dažādi citi dzīvnieki un rāpuļi tiekas Ķīpsalā. Tur 10. un 11. novembrī norisinās ikdgadējā starptautiskā ķepaiņu izstāde "ZooExpo 2018".

"ZooExpo 2018" šogad var aplūkot 226 šķirņu suņus un 24 šķirņu kaķus. Turklāt abās izstādes dienas ir skatāma aizraujoša pasākumu programma – uzvedums "Raitā dejā kopā ar suņiem", adžiliti triku paraugdemonstrējumi "Ātrāk, augstāk, veiklāk!", paraugdemonstrējumi "Skrienam kā vējš, skrienam ātrāk par vēju", cirka studijas priekšnesumi, kā arī melnās un šokolādes krāsas kaķu, Menas jenotveidīgo kaķu un vēl citu kaķu šovi.

Tāpat izstādes apmeklētājiem ir iespēja apskatīt un pakasīt aiz austiņas mīkstās un pūkainās šinšilas. Vāverei līdzīgais zvēriņš apbur ar lielajām, ovālajām ausīm un kuplo asti. Šinšilām ir ļoti mīksts kažociņš un kuplas ūsas, kuru garums var sasniegt pat 10 centimetrus. Lai gan šinšilas ir visai aktīvas un nemīl ilgi sēdēt klēpī, tomēr tām patiks, ja pakasīsi aiz austiņas, pabužināsi pakakli vai pamasēsi muguriņu.

Izstādē ir apskatāmi arī seski, poniji, trusīši, kā arī eksotiskāki dzīvnieki, piemēram, dažādu sugu čūskas, vardes, ķirzakas, zirnekļus, tūkstoškājus, zarkukaiņus un prusakus no Lietuvas posmkāju zoodārza "Insektariumas".

Ja vēl neesi paspējis apmeklēt "ZooExpo 2018" izstādi, tad neskumsi, jo to var izdarīt arī 11. novembrī no pulksten 10 līdz 18. Vairāk informācijas meklē te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!