Foto: instagram.com/dingetjiethesquirrel

Kad Simona Serfonteina no Dienvidāfrikas draudzenes pagalmā ieraudzīja mazu vāverēnu nokrītam no koka, viņai nebija doma tam skriet klāt un uzreiz pieņemt kā mājdzīvnieku. Kad ilgstoši mazuli neviens nenāca glābt, bet dzīvnieciņa izdvestās skaņas tikai kļuva skaļākas, viņa to nolēma ņemt pie sevis un apkopt pati. Tajā brīdī sieviete nemaz nedomāja, ka pavisam drīz viņai nāksies rūpēties par vairākiem dzīvnieciņiem.

Ar vāverēnu Simona satikās kādā vēsā 2016. gada oktobra dienā, raksta "The Dodo". Kad sieviete viņu pamanīja, mazā radībiņa izdvesa dažādas skaņas, izskatījās bezspēcīga un nobijusies. Simona gaidīja, kad mamma nāks mazuli glābt, taču tā nenotika - nekur tuvumā viņu ilgstoši nevarēja manīt. Sieviete secināja, ka vienatnē tas pavisam noteikti šādos apstākļos ilgi neizdzīvos, tāpēc aptuveni piecas, sešas dienas veco mazuli nolēma apkopt pati, dodot arī vārdu - Dingetjie.

View this post on Instagram

A post shared by Dingetjie the Squirrel (@dingetjiethesquirrel) on Mar 16, 2018 at 6:07am PDT

"Bored Panda" raksta, ka saprotams – sieviete ļoti ātri mazo radību iemīlēja, taču turpmākais process nebūt nebija tik vienkāršs. Iepriekšējas pieredzes šajā jautājumā viņai un draugam Kristofam nebija, tāpēc viņi veica pamatīgu izpēti. Pirmās pāris nedēļas viņa mazuli baroja katru stundu, naktī lika modinātāju, palīdzēja ar "tualetes situāciju". Pirmos trīs mēnešus viņa ņēma viņu arī līdzi uz darbu.

View this post on Instagram

A post shared by Dingetjie the Squirrel (@dingetjiethesquirrel) on Mar 16, 2018 at 6:24am PDT

Ar laiku Dingetjie kļuva par pilntiesīgu ģimenes locekli. Taču Simona skaidri apzinājās, ka paturēt vāverēnu visu dzīvi viņa nevarēs un tuvojas brīdis, kad būs dzīvnieciņš jālaiž dzīvot atpakaļ paredzētajā vidē. Kad pēc vairākiem mēnešiem viņu palaida zālītē, bija skaidri redzams, ka dabīgie instinkti nekur nav pazuduši – vāvere uzreiz uzskrēja kokā. "Tas bija skaisti un skumji vienlaicīgi," sacījusi Simona, kura ļoti cerējusi, ka vāverēns tomēr spēs iekļauties atpakaļ savvaļā. Tajā brīdī viņai šķita, ka stāstam pienācis gals un Dingetjie dzīve veiksmīgi atgriezusies īstajās sliedēs.

View this post on Instagram

A post shared by Dingetjie the Squirrel (@dingetjiethesquirrel) on Mar 16, 2018 at 7:58am PDT

View this post on Instagram

A post shared by Dingetjie the Squirrel (@dingetjiethesquirrel) on Apr 23, 2018 at 11:44am PDT

Taču vāvere atgriezās atpakaļ atkal un atkal. Bija dienas, kad dzīvnieciņš palika pa nakti ārā, reizēm – pie viņiem, taču logs vienmēr stāvēja atvērts, lai Dingetjie varētu nākt un iet, kad grib. Laikam ritot un pamanot dzīvnieka apaļumus, bija skaidrs, ka tiek gaidīts mazulis. Dingetjie no tualetes papīra izveidoja ligzdu turpat vienā no mājas atvilktnēm. Vairākas pirmās grūtniecības nebija veiksmīgas, taču pēc laika piedzima un izdzīvoja vēl viens vāverēns, kuru Simona apkopa tāpat kā Dingetjie, jo mātes piens neveidojās tā, kā būtu nepieciešams.

View this post on Instagram

A post shared by Dingetjie the Squirrel (@dingetjiethesquirrel) on Sep 14, 2018 at 12:18pm PDT

View this post on Instagram

A post shared by Dingetjie the Squirrel (@dingetjiethesquirrel) on Sep 10, 2018 at 12:25pm PDT

Kā vēstī "Bored Panda", tagad arī otrs vāverēns, kuram dots vārda Mistie, dzīvo brīvā dabā un, kad vēlas, atgriežas pie Simonas.

View this post on Instagram

A post shared by Dingetjie the Squirrel (@dingetjiethesquirrel) on Oct 11, 2018 at 8:53am PDT

Abu vāverēnu un saimnieces piedzīvojumiem seko līdzi šeit, bet šajā rakstā vari iepazīties ar vēl vienu īpašu vāverēnu – aizrautīgo Teo.

View this post on Instagram

A post shared by Dingetjie the Squirrel (@dingetjiethesquirrel) on Oct 31, 2018 at 9:48am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!