Foto: instagram.com/theoddcatsanctuary/hi.wiley/xherdanthenakedcat
Katram mājas mīluļa saimniekam viņa četrkājainais draugs vienmēr būs vismīļākais, vispaklausīgākais un visskaistākais... Tāpat katram dzīvniekam ir savas izskata iezīmes, taču dažiem tās ir izteiktākas par citiem. Lūk, 10 stāsti par mājas mīluļiem, kuru izskats spēj patīkami pārsteigt un arī iedvesmot.

Ir dažādi veidi, kādos dzīvnieki iegūst izskata detaļas un "firmas zīmes" – vieni ar tām jau piedzimst, citiem dabīgi izveidojas dzīves laikā, bet vēl kādi tās iegūst negaidītos apstākļos. Lai gan ir teiciens – "Neskati vīru pēc cepures", tieši neparastās atpazīstamības zīmes daudzus mājas mīluļus un viņu saimniekus padarījušas slavenus. Tik slavenus, ka dzīvnieku izskatā pat tiek ražotas rotaļlietas!

Runājot par konkrētām izskata īpatnībām, saraksts ir patiesi garš, sākot no izkārtas mēles, divkrāsaina purniņa un izteiksmīgām uzacīm līdz pat diviem degungaliem un citādu žokļa līniju, kura vienlaicīgi cilvēkus gan pārsteidz, gan biedē. Arī tad, ja, piemēram, kaķa skatiens liecina, ka viņš dienu un nakti ir neapmierināts, saimnieki skaidri zina – izskats spēj būt maldinošs un patieso būtību atklāj viņa uzvedība.

Populāro mājdzīvnieku ikdienas piedzīvojumiem lielākoties var sekot līdzi dažādās sociālo tīklu platformās, kuras uztur mīlošie saimnieki. Arī viņiem tā kļuvusi par ikdienu – atrādīt citiem, kā tad četrkājainajam draugam šodien sokas. Turpinājumā lasāmi 10 neparastu mīluļu dzīvesstāsti viņu saimnieku balsī.

Foto: Pavisam īsta – neparasta kaķenīte Kimera ar divkrāsainu galvu

Kaķenīte Kimera, gluži kā ikkatrs kaķis, guļ, ēd, spēlējas un bauda dzīvi. Taču viņas izskats ir tas, kas Himēru atšķir no sugasbrāļiem, to apšaubīs vien retais.

Lasīt vairāk

Suns kā ārsts: piemīlīgais Norberts, kurš palīdz atveseļoties slimiem bērniem

Foto: instagram.com/norbertthedog

Norberts ir deviņus gadus vecs suņu puika, taču viņa mīlīgais skatiens un rotaļīgā daba joprojām ir kā kucēnam. Viņš nav tikai suns, kurš māk jautri spēlēties, dot ķepu un iet rāmi pastaigās – Norberts ir arī suns-ārsts, jo lielu daļu savas ikdienas pavada ar saimnieci brīvprātīgo darbā, sniedzot emocionālu atbalstu slimiem bērniem.

Lasīt vairāk

Foto: Neapmierinātais kaķis Ksanders, ko saimniece sauc par visskaistāko pasaulē

Iespējams, daudziem cilvēkiem Ksanders nemaz nešķistu pievilcīgs. Kā jau sfinkss, mīlulis ir bez kaķiem raksturīgās kuplās spalvas, taču mīļums un vēlme pēc cilvēka tuvuma gan Ksanderam piemītot, teikusi saimniece.

Lasīt vairāk

Jaunkundze ar uzacīm – neparastā suņu meitene, kas izskatās kā klauns

Paskatoties uz šo suni, pirmajā brīdī nešķiet, ka mīlulis būtu īsts, drīzāk īpaši sakrāsots, lai atgādinātu klaunu. Taču Madāma, kā viņu sauc saimniece, ir īstāka par īstu, vērojams publicētajās fotogrāfijās un video fragmentos.

Lasīt vairāk

Foto: Neparastais jauktenis Goma ar Mikipeles austiņām

Vietnē "Instagram" atrodami vairāki mīluļi, kuri ar savu izskatu piesaistījuši vairākus desmitus tūkstošus sekotāju. Viens no tiem ir arī Goma, suns, kura ausis atgādina Volta Disneja multfilmu varoni Mikipeli.

Lasīt vairāk

Sirds degungalā: suņuks Vilejs, kura purniņu rotā neparasts zīmējums

Foto: instagram.com/hi.wiley

Katrs ģimenes mīlulis ir unikāls ar savu raksturu un izdarībām, taču dažiem papildus tam nāk arī kādas redzamas, dabīgi veidojušās atpazīstamības zīmes. Šis suņuks, kuru sauc Vilejs, ir mīļuma iemiesojums – gan savas dabas, gan arī raksturīgā sirds formas pleķīša degungalā dēļ.

Lasīt vairāk

Foto: Bezbailīgais cīnītājs Vilfreds, kura izskats pārsteidz un biedē

Viens no mīluļiem, kura "Instagram" profilam strauji pieaug sekotāju skaits, ir runcis Vilfreds. Iespējams, tam par iemeslu kļuvis kaķa neparastais izskats, īpaši lielās acis un apakšējie zobiņi, kas labi redzami.

Lasīt vairāk

Foto: Mančkins Alberts ar melnu trīsstūrīti uz deguna un pusmiljonu sekotāju

Foto: Kadrs no video

Īsas kājiņas, pūkains ķermenis un mīlīgs trīsstūrītis ap deguntiņu – tas raksturo slaveno kaķīti Albertu. Viņa saimnieki par savu mīluli ir gana noslēpumaini, neko daudz neatklājot, taču tas vien piešķir interesantajam kaķītim brīnumainu auru.

Lasīt vairāk

Sieviete ASV no iemidzināšanas pasargā runci Memfisu ar diviem deguntiņiem

Izskats ir tas, kas savaldzina mīluļu saimniekus. Taču bieži vien tas ir arī iemesls, kāpēc cilvēki no saviem četrkājainajiem draugiem atsakās. Diemžēl tāds liktenis piemeklējis kaķi Memfisu ASV, kuru no sugasbrāļiem atšķir iedzimts defekts.

Lasīt vairāk

Foto: Nīgrais runcis Loki, kas saimniecē atmodinājis optimismu

Ne vienmēr kaķa izskats atbalso mīluļa iekšējās sajūtas, un to noteikti var teikt arī par sfinksiem. Ārēji īpatnēji un valdzinoši, šie peļu junkuriņi var šķist allaž dusmīgi, taču Sāras un Brenta mājdzīvnieka Loki stāsts pierāda pretējo.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!