"Tava Māja" par čaumalu pielietojumu dārzā konsultē Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) vecākais dārzkopības eksperts Māris Narvils.
Viņš atgādina, ka pirms smalcināšanas olu čaumalas rūpīgi noskalo, tiesa, tas neattiecas uz vārīto olu čaumalām. Savukārt pirms jēlu olu čaumalu smalcināšanas – tās vispirms jāizžāvē. Kā skaidro dārzkopības eksperts, olu čaumalu pamata sastāvdaļa ir kalcija karbonāts. "Ar dabiskām krāsvielām krāsotās Lieldienu olu čaumalas var izmantot dārzam. Ja vēlas, lai kalcijs ātrāk nonāktu apritē, čaumalas smalcina smalki, ja vēlama ir pakāpeniska iedarbība, tad daļiņām ir jābūt vidēja izmēra," padomos dalās LLKC eksperts.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit