Foto: twitter.com/Belfastzoo
Savā mājvietā atgriezusies sarkanā panda, kura 27. janvāra pēcpusdienā aizbēga no Belfāstas zoodārza, ziņo BBC.

Tiek vēstīts, ka sarkanās pandas mazulis, kurš gan šobrīd jau gandrīz sasniedzis pieauguša dzīvnieka izmērus, atrasts 28. janvāra rītā, dārzā netālu zoo. Izbēgušajai pandai tiks veikti vetārsta izmeklējumi.

Šajā zoodārzā mīt ģimene, kuras sastāvā ir četras sarkanās pandas. Šī ir apdraudēta dzīvnieku suga, kura izmēros ir daudz lielāka nekā mājas kaķis.

Meklēšanās iesaistījās arī vietējie iedzīvotāji, ziņojot par saviem novērojumiem. Policija bija vēstījusi, ka visdrīzāk panda devusies apskatīt skaistās Glengormlejas (Glengormley) skatus. Tāpat viņi brīdināja motociklistus būt īpaši uzmanīgiem, jo panda vēl nav iemācījusies zaļās gaismas likumu. Lai gan sarkanās pandas pēc rakstura nav agresīvas, tās var ieņemt aizsardzības pozīciju, ja jutīsies uztrauktas.

Divas mazākās zoo mītošās pandas dzimušas 2018. gada jūnijā. Lielāko dienas daļu sarkanās pandas pavada kokos – viņu asie nagi padara dzīvniekus par labiem kāpējiem, bet garā aste palīdz nodrošināt līdzsvaru. Ikdienā viņas mielojas ar ierastajiem bambusa dzinumiem, kā arī augļiem, olām un dažādiem insektiem. Aktīvas sarkanās pandas kļūst no krēslas līdz rītausmai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!