Ja vēl tikai plāno sēt gurķu sēklas, tad talkā nāks šis raksts, kurā soli pa solim aprakstīts, kā pareizi sēt gurķus, lolot dēstus, tos laistīt, kā arī uzzināsi pazīmes, kas norāda par to, ka gurķiem trūkst barības elementu. Savukārt šajā rakstā varēsi uzzināt gurķu rūgtenuma cēloņus, kā arī knifus, lai to novērstu.
"No gurķiem esmu iecienījusi šķirnes, kuras lieliski aug kā siltumnīcā, tā arī uz lauka, nav problēmu ar apputeksnēšanos, ir izcili ražīgas, izturīgas, nelieliem augļiem – līdz 10 centimetrus gariem gurķīšiem," stāsta stādu audzētavas "Sakstagals" saimniece Zaiga Graudiņa, kura gan piebilst, ka par gurķīšiem viņa sauc nepāraugušus augļus, kuri ir skaistā un sulīgi zaļā krāsā. Kā stāsta audzētāja, šādi gurķīši svaigā veidā, konservos, kā arī marinādēs un sālīšanai. "Ja gurķīšus laicīgi nenovāc un atstāj augt, krāsa balē, dzeltē, izaug brangi gurķi, kuri praktiski der tikai lopbarībai," uzsver Graudiņa.