dilles, vagas, dārzs
Foto: Shutterstock
Dilles vasarā ir īsts kulta augs, kas tiek lietots teju visur – zupās, salātos, pamatēdienos un pat dzērienos. Aromātiskā garšauga audzēšana nav nekas sarežģīts, turklāt tās var izlolot ne tikai siltumnīcā un uz lauka, bet arī uz balkona vai mājokļa iekštelpās.

Laikraksts "Latgales Laiks" šoreiz ir apskatījis diļļu audzēšanas knifiņus, kā arī auga vērtīgās īpašības.

Dilles jau izsenis zināmas ne tikai kā lielisks garšaugs, bet arī ārstniecības augs. Turklāt šo aromātisko garšaugu ir iecienījuši audzētāji un gardēži arī citās pasaules valstīs. Kā skaidro laikraksts, dilles lielā daudzumā satur C, B1 B2, PP vitamīnus, provitamīnu A, dzelzi, kalciju, kāliju, fosforu. Savukārt spēcīgo aromātu dillēm dod ēteriskā eļļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!