Foto: AP/Scanpix / LETA

Sociālo mediju sensācija un viens no populārākajiem dzīvniekiem "Instagram" Nīgrais kaķis miris 14. maijā, "Twitter" paziņoja kaķa saimniece. Mincis miris septiņu gadu vecumā.

Murrātājs nomiris mājās, savas saimnieces Tabatas rokās. "Neskatoties uz profesionālu veterinārārstu un viņas mīlošās ģimenes sniegtās palīdzība, īgnā kaķene cīnījās ar nesen piedzīvotā urīna ceļa iekaisuma radītajām komplikācijām, kas bija spēcīgākas par viņu," vēstīts Tabatas ierakstā "Twitter".

Nīgrais kaķis, kas pasaulē pazīstams kā Grumpy cat, kopā ar saviem saimniekiem – Tabatu, Braienu un Kristalu – dzīvoja Amerikā, Fīniksā, Arizonas štatā, minēts portālā "Independent".

"Nīgrais kaķis bija ne tikai mūsu mazulīte un ģimenes mīlule, bet viņa arī miljoniem cilvēku visā pasaulē palīdzēja pasmaidīt pat visgrūtākajos brīžos," minēts Nīgrā kaķa saimnieces ierakstā "Twtitter".

View this post on Instagram

A post shared by Grumpy Cat (@realgrumpycat) on Dec 19, 2018 at 2:11pm PST

Pirmo reizi slavas gaismā Nīgrais kaķis parādījās 2012. gadā, pēc tam, kad viens no viņa saimniekiem Braiens nopublicēja četru mēnešu vecā kaķēna foto sociālajā medijā "Reddit", kas ātri vien iekaroja cilvēku sirdis.

Nīgrā kaķa fanu loks ir mērāms miljonos – kaķa gaitām "Instagram" seko 2,4 miljoni cilvēku, "Facebok" – 8,5 miljoni, "Twitter" – 1,5 miljoni un Nīgrā kaķa izdarībām "Youtube" seko 264 tūkstoši cilvēku. Taču tas noteikti nav galīgais murrātāja fanu skaits. Viņa nīgrā sejas izteiksme un mazais augums lika pasmaidīt vairākiem miljoniem cilvēku dažādās pasaules valstīs.

View this post on Instagram

A post shared by Grumpy Cat (@realgrumpycat) on Apr 4, 2018 at 7:22am PDT

Savas dzīves laikā kaķene bija reklāmas seja vairākām pasaulē pazīstamām kompānijām, tā skaitā "Friskies", kas ražo kaķu barību. Tāpat viņa bijusi kā viešņa vairākos televīzijas raidījumos un fotografējusies ar vairākām slavenībām. Kaķenei pat bija sava menedžere. Viņa portālam "Hollywood Reporter" reiz paziņoja, ka Nīgrais kaķis savas dzīves laikā saimniekiem ir sagādājis ienākumus, kas mērāmi vairākos desmitos miljonu eiro.

View this post on Instagram

A post shared by Grumpy Cat (@realgrumpycat) on Nov 23, 2017 at 8:25am PST

Daudziem varētu šķist, ka būt pasaulē slavenākajam kaķim ir īsta medusmaize, bet tā gluži nav, jo viņam ir jāpilda pienākumi pret saviem faniem. Taču Tabata kaķim veltītajā mājaslapā "Grumpy Cat" atklāj, ka murrātāja lielākoties dzīvoja kaķim raksturīgu dzīvi: "Viņa rotaļājās, spēlējās un uzvedās gluži kā jebkurš cits kaķis." Viņa atklāj, ka kaķenei sevišķi paticis slēpties aiz aizkariem.

Tabata stāsta, ka fotosesija Nīgrajam kaķim tika rīkotas aptuveni vienu reizi nedēļā, lai nepārslogotu dzīvnieku. Arī reizēs, kad Nīgrajam kaķim bija tikšanās ar presi, tās tika organizētas pēc iespējams īsākas. Tabata vienmēr parūpējās arī par to, lai kaķene netiek nēsāta no viena cilvēka klēpja otrā. "Viņa pirmām kārtām bija mūsu ģimenes locekle," piebilst kaķenes saimniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!