arbūzs, arbūzi, arbūzu audzēšana
Foto: Shutterstock
Vasaras nav iedomājamas ne tikai bez aukstās zupas, kas tapusi no pašu dārzā izaudzētiem zaļumiem, bet arī bez sulīga un garda arbūza. Šīs eksotiskās ogas audzēšana mūsu klimatiskajos apstākļos nav retums, jo Latvijā ir dārzkopji, kas arbūzus audzē pārdošanai. Kā iespaidīgo ogu izaudzēt pašu spēkiem, skaidro laikraksts "Latgales Laiks".

Laikrakstam lasītāja Juzefa taujājusi par to, kā var arbūzus izaudzēt ārpus siltumnīcas. Tāpat viņa vaicājusi par labākajām arbūzu sēklām, īsto brīdi, kad sēkliņas likt augsnē, kā arī to, vai gadījumā arbūzus audzēt no stādiem, bet tikai tad tos stādīt atklātā laukā.

Lūk, kādos padomos lasītājai ar "Latgales Laika" starpniecību dalījusies Pilskalnes pagasta arbūzu un meloņu audzētāja Ineta Timšāne:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!