Foto: Kadrs no video

Dzīvnieku patversme "Ulubele", kur nonākuši 58 no kāda Pārdaugavas dzīvokļa izņemti sunīši, lūdz līdzcilvēku palīdzību to uzturēšanai.

Jau iepriekš ziņojām, ka ceturtdien, 27. jūnijā, Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes darbinieki saņēma informāciju par kādu dzīvokli Pārdaugavā, kur antisanitāros apstākļos tiekot turēti aptuveni 16 suņi. Aizbraucot uz notikuma vietu, atklājās, ka tur mīt 62 suņi. Antisanitāro apstākļu dēļ 58 no tiem tika izņemi no dzīvokļa un nogādāti dzīvnieku patversmē "Ulubele", bet četri, kuriem pēc saimnieces teiktā esot diabēts, palika viņas apgādībā.

Kamēr tiek gaidīta atbildīgo dienestu lēmums par sunīšu tālāko likteni, rūpes par tiem uzņemas "Ulubeles" darbinieki. Dzīvnieku patversme sociālajos medijos paziņojusi, ka visi 58 sunīši ir iekārtojušies un gatavi aprūpei, ārstēšanai un rehabilitācijai. Taču, lai nodrošinātu dzīvniekus ar visu tiem nepieciešamo, "Ulubelei" ir nepieciešams papildu inventārs - segas, palagi, dvieļi un pamperpaladziņi, jo mazie suņi līdz šim dzīvoja būros un pagaidām nav iemācījušies nokārtoties ārpus guļvietām. Tāpat dzīvnieku patversme priecāsies, ja kāds mazajiem sunīšiem varēs sarūpēt rotaļlietas.

"Ulubele" atgādina, ka parūpēties par visiem nelaimē nonākušajiem dzīvniekiem ir iespējams tikai ar līdzcilvēku atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!