Foto: Privātais arhīvs
Kristīnes Lejas bērnības sapnis bija kļūt par veterinārārsti, taču, kā viņa pati atzīst, dzīve iegrozījās citādi. Kaut sapnim par veterinārārstes darbu vajadzēja atmest ar roku, Kristīne par to ļoti neskumst, jo arī tagad viņas darbs ir saistīts ar dzīvniekiem – viņa 2006. gadā nodibināja pirmo individuālo mājdzīvnieku pieskatīšanas un suņu pastaigu servisu Latvijā un Baltijas valstīs un kļuva par pirmo profesionālo mājdzīvnieku auklīti šajā teritorijā. Kristīne ar dzīvnieku pieskatīšanu nodarbojas jau 14 gadus un šajā laikā ir uzkrājusi lielu pieredzi, ar kuru ir gatava padalīties arī ar "Mans Draugs" lasītājiem.

Kristīne atklāj, ka jau bērnības gados viņu ļoti saistījuši dzīvnieki: "Mīlestību pret dzīvniekiem esmu mantojusi no tēva, kuram arī ļoti patika dzīvnieki. Viņš man no mazotnes iemācīja saudzīgi izturēties pret tiem un tos mīlēt."

Kaut pašreiz Kristīnei mājdzīvnieku nav, bērnībā to esot bijis gana daudz. Viņas mājas mīluļu sarakstā ir kā suns un kaķis, tā zivis un papagailis. "Klientu mīluļi man aizvieto savus dzīvniekus, ļoti pierodu pie tiem," viņa stāsta. Kad Kristīne bija vēl maza meitene, viņai patika rūpēties arī par lauksaimniecības dzīvniekiem – vistām, zosīm, govīm, cūkām, zirgiem un aitām.

14 gadu pieredze dzīvnieku pieskatīšanā sākās ar ideju, kurai Kristīne ļāva vaļu. "Kādā vasaras dienā man ienāca prātā doma – bet kur cilvēki atstāj savus dzīvniekus, kad dodas atvaļinājumā, komandējumā vai daudz strādā?" viņa stāsta. "Latvijā tobrīd bija pieejamas tikai divas dzīvnieku viesnīcas, kurās vienlaikus aprūpēja daudz dzīvnieku un turēja tos voljera apstākļos vai nelielās, slēgtās telpās. Gribēju piedāvāt kaut ko atšķirīgu, sirsnīgāku un vairāk individuālu." Domāts – darīts. Kristīne internetā ievietoja sludinājumu, ka pieskata mājdzīvniekus un ved pastaigās suņus. Pēc kāda laika sieviete ievēroja, ka pieprasījums pēc šāda pakalpojuma strauji kāpj, un izlēma nodibināt dzīvnieku pieskatīšanas servisu. "Tobrīd sapratu, ka mans hobijs var kļūt arī par algotu darbu," viņa piebilst.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!