Foto: Shutterstock
Rīgas zoodārzā brūno lāču mītnes teritorijā taps Sarkano pandu māja. Mītnes tapšanu plāno uzsākt 2019. gada nogalē, savukārt dzīvnieki tur varētu pārcelties 2020. gada pavasarī.

Mazās jeb sarkanās pandas ir aizsargājami dzīvnieki, un to skaits savvaļā nepārsniedz 10 tūkstošus. Sarkano pandu izcelsmes reģions ir Ķīna un Himalaji, un to ierasto dzīves vidi veido koki un krūmi, kuru zaros un dobumos pandas arī labprāt guļ. Līdzīgi kā lielajām pandām, arī mazo pandu ēdienkartes pamatā ir bambusu dzinumi un lapas.

"Ikvienam dzīvniekam gan savvaļā dzīvojošam, gan zoodārzā vai mājās mītošam – ir sava īpaša dzīves vide, kas tam nepieciešama, lai justos komfortabli. Esam ārkārtīgi priecīgi, ka sarkanajām pandām taps sava māja. Priecē arī fakts, ka tā tiek pārbūvēta nevis celta no jauna," norāda Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza direktors Ingmārs Līdaka.

Sarkano pandu jaunās mītnes tapšanā var iesaistīties ikviens iedzīvotājs. No 9. jūlija līdz 16. septembrim "Maxima" veikalos par 1,99 eiro akcijas “Mīluļu slepenā dzīve 2” ietvaros var iegādāties īpašu rotaļlietu mājiņu. Daļa līdzekļu, kas iegūti no rotaļu mājiņu pārdošanas, tiks novirzīti jaunās Sarkano pandu mītnes būvniecībai Rīgas Zooloģiskajā dārzā, informē SIA "Maxima Latvija" pārstāve Liene Dupate-Ugule.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!