Varētu šķist, ka sasmakuši apavi taču nav nekāda lielā bēda, tomēr nelāgais aromāts, pamazām izplatoties, var pamatīgi sabojāt kopējo mājvietas smaržu. Tas pats sakāms arī par smaku ledusskapī, kura labi sajūtama brīžos, kad tiek atvērtas durvis. Šīs ir tikai dažas no problemātiskajām vietām, kas ar laiku izplata nepatīkamu aromātu – sarakstam var pievienot arī smaku izlietnē, sasmakušas puķu vāzes, koka grīdas, uz kurām nokārtojušies dzīvnieki, arī deguma smaku cepeškrāsnī un citus nelāgos aromātus.
Nav aplami teikt, ka daudzās situācijās talkā var nākt ķīmiskie līdzekļi, taču bieži vien pietiek arī atvērt virtuves skapīti un izcelt tur esošos tīrīšanas supervaroņus – sodu, etiķi, citronu un citus. Taču vērts paturēt prātā, ka ne visas vietas un priekšmeti tīrāmi vienādi, tāpēc svarīgi zināt pareizos daudzumus un proporcijas.