pētersīlis, pētersīļi, garšaugi, garšaugs, vecs garšaugs
Foto: Shutterstock

Mājoklī var audzēt ne tikai telpaugus, bet arī dažādus aromātiskus garšaugus, piemēram, timiānu, piparmētru, baziliku un citus. Taču ne vienmēr to audzēšana ir veiksmīga – augi sāk nīkuļot.

Portāls "Better Homes and Gardens" ir aplūkojis iemeslus, kāpēc šie augi sāk nīkuļot. Liec aiz auss, lai vēl "saglābtu" savu loloto augu!

Augsne nav labi drenēta. Kā skaidro portāls, garšaugi mīl labi drenētu augsni. Tāpat vēlams, lai podiņam apakšā ir caurumiņi, kas kalpos kā mitruma regulētājs. Ja augs tiks bagātīgi salaistīts – liekais ūdens varēs iztecēt pa caurumiņiem, bet, ja tādu nav, augs tiks pārlaistīts, kā arī pastāv liela iespēja, ka saknītes sāks pūt. Kādas ir būtiskākās podu atšķirības, lūko šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!