Kā Rīgas zoodārza feisbuka lapā norādījuši tā pārstāvji, "mūsu šefpavāri – barības virtuves darbinieki, veterinārārsti, zoologi un dzīvnieku kopēji 2019. gada laikā sagatavoja tūkstošiem dažādu maltīšu katram gardēdim pēc vajadzības, patērējot:
- 18 000 kg augļu (ananasus, avokado, mango, ābolus, apelsīnus, bumbierus, banānus, melones, arbūzus, vīnogas, ogas u.c.);
- 42 000 kg dārzeņu (kartupeļus, saldos kartupeļus, burkānus, kāpostus, sarkanos kāpostus, bietes, kāļus, selerijas, puķukāpostus, brokoļus, salātus, puravus, Ķīnas kāpostus, sēnes, kabačus, ķirbjus, papriku, tomātus, gurķus, sīpolus, ķiplokus u.c);
- 48 250 kg kombinētās barības (pēc katras sugas vajadzībām);
- 4600 kg graudu un sēklu (auzas, griķus, kaņepes, kukurūzu, kviešus, miežus, ķirbju sēklas, linsēklas, lēcas, saulespuķu sēklas);
- 89 kg riekstu un žāvēto augļu;
- 86 kg medus un 57 l eļļas;
- 12 466 olu un 564 paipalu olu;
- 702 kg biezpiena;
- 250 650 kg zāli, 149 400 kg sienu un 20 400 kg lucernas sienu;
- 10 000 kg zaru slotiņu un 65 290 kg zaru;
- 480 kg kukaiņu, 210 kg žāvētu sānpeldes vēzīšu;
- 15280 kg gaļas;
- 26787 trušus, grauzējus un paipalas gaļēdājiem;
- 14333 kg zivis (skumbrijas, siļķes, reņģes, raudas);
- 77 kg garneļu, mīdiju un kalmāra fileju;
- 0.63 kg artēmijas."
Zoo pārstāvji skaidro, ka dzīvnieku labklājība, veselība un vairošanās zooloģiskajā dārzā ir lielā mērā atkarīga no piemērotas barības piedāvājuma un pasniegšanas veida.
"Delfi" atgādina, ka zoo apmeklētāji nedrīkst barot dzīvniekus – tie saņem sabalansētu barību un lieks kumoss kaitē ne tikai to veselībai, bet arī dzīvībai.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit