Kā Rīgas zoodārza feisbuka lapā norādījuši tā pārstāvji, "mūsu šefpavāri – barības virtuves darbinieki, veterinārārsti, zoologi un dzīvnieku kopēji 2019. gada laikā sagatavoja tūkstošiem dažādu maltīšu katram gardēdim pēc vajadzības, patērējot:
- 18 000 kg augļu (ananasus, avokado, mango, ābolus, apelsīnus, bumbierus, banānus, melones, arbūzus, vīnogas, ogas u.c.);
- 42 000 kg dārzeņu (kartupeļus, saldos kartupeļus, burkānus, kāpostus, sarkanos kāpostus, bietes, kāļus, selerijas, puķukāpostus, brokoļus, salātus, puravus, Ķīnas kāpostus, sēnes, kabačus, ķirbjus, papriku, tomātus, gurķus, sīpolus, ķiplokus u.c);
- 48 250 kg kombinētās barības (pēc katras sugas vajadzībām);
- 4600 kg graudu un sēklu (auzas, griķus, kaņepes, kukurūzu, kviešus, miežus, ķirbju sēklas, linsēklas, lēcas, saulespuķu sēklas);
- 89 kg riekstu un žāvēto augļu;
- 86 kg medus un 57 l eļļas;
- 12 466 olu un 564 paipalu olu;
- 702 kg biezpiena;
- 250 650 kg zāli, 149 400 kg sienu un 20 400 kg lucernas sienu;
- 10 000 kg zaru slotiņu un 65 290 kg zaru;
- 480 kg kukaiņu, 210 kg žāvētu sānpeldes vēzīšu;
- 15280 kg gaļas;
- 26787 trušus, grauzējus un paipalas gaļēdājiem;
- 14333 kg zivis (skumbrijas, siļķes, reņģes, raudas);
- 77 kg garneļu, mīdiju un kalmāra fileju;
- 0.63 kg artēmijas."
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit