Greenery - 70
Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI
Pavasaris asociējas ne tikai ar pavasara vēstnesēm sniegpulkstenītēm, bet arī ar pašu lolotajiem zaļumiem uz palodzes vai siltumnīcā. Šoreiz padomus mikrosalātu audzēšanā vaicājām mikrosalātu audzētavas "Greenery" saimniekiem – Kasparam Purlācim un Mārtiņam Kaugaram, kuri Rīgā lolo 15 dažādu veidu mikrosalātus.

Interviju ar pašiem audzētājiem vari izlasīt šajā rakstā, kur vari iepazīties ar uzņēmuma "Greenery" sākumu, abu veiksmīgo tandēmu, kā arī aplūkot fotogrāfijas, kur mikrosalāti savas lapiņas stiepj pretī košajām LED gaismām.

"Sēklas dīgst atkarībā no veida, bet tās parasti ir divas līdz četras dienas, visilgāk dīgst baziliks – apmēram nedēļu, bet līdz gatavībai tās ir četras līdz piecas nedēļas," intervijā sacīja Mārtiņš. Taujāts par to, kas sadīgst visātrāk, viņš nosauc sinepes un redīsus, jo no sadīgšanas posma līdz novākšanai šiem augiem vajadzīgas vien sešas dienas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!