"Kāpēc gurķiem ir rūgti gali? Kas audzēšanā ir darīts nepareizi?" taujā "Tavs Dārzs" lasītāja Gundega.
Padomu prasījām atsaucīgajai Dārzkopības institūta pētniecei Solvita Zeipiņai, kura atzīmē, ka reizēm pie gurķu rūgtuma vainojamas šķirnes īpatnības. "Tomēr visbiežāk par iemeslu ir krasi atšķirīgas gaisa temperatūras un mitruma svārstības. Tādēļ, ja iesāk tos laistīt, tas ir jādara visu laiku,
nevar vien pāris reizes pa sezonu. Turklāt jāatceras, ka uz vienu kvadrātmetru tie ir vismaz 10 litri," atgādina pētniece.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit